autor:

Bucatarella

» » , , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Clatite cu ciuperci si smantana

Autor: Bucatarella (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Bucatarella (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 septembrie 2013

Ingrediente
Clatite:, - 200- 250 gr faina, - 2 oua, - 1 lingura oregano, - 1 lingurita rasa sare, - 3 linguri ulei, - apa, , Umplutura:, - 2-3 cepe albe sau rosii, - 500-600 gr ciuperci proaspete, - sare, piper dupa gust, - 1/2 pachet unt, - 1 lingura faina, - marar (1/2 legatura)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Clatitele:
Bateti bine ouale cu sarea si oregano, adaugati uleiul, apa (aprox 600 ml) si faina treptat amestecand bine ca sa nu se formeze cocoloase.
Se fac clatitele intr-o tigaie de teflon fara a fi unsa cu ulei in prealabil.

Umplutura:
Taiati jumatate de pachet de unt si il puneti in tigaia incinsa, cand s-a topit adaugati ceapa tocata si o lasati sa se caleasca amestecand din cand in cand.
Ciupercile taiate bucati mici se adauga in tigaie amestecandu-se cu ceapa. Cand ciupercile au lasat zeama se face un amestec de faina cu 1 cana de apa si se adauga in tigaie.
Daca vi se pare ca amestecul din tigaie este prea gros mai adaugati apa.
Se lasa sa fiarba inca 10 minute.
Se adauga sarea, piperul si mararul si se stinge focul.

Compozitia se lasa la racit 5-10 minute dupa care se umplu clatitele, se aseaza pe un platou, se acopera cu smantana si se decoreaza cu putin marar.

Pofta buna si spor la bucatareala :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu ciuperci si smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Orez cu legume la cuptor

Orez cu legume la cuptor

Legumele se curata, se spala, orezul se alege si se spala in mai multe ape, se pune apa la fiert

15 voturi    3 comentarii
50 min
Retete vegetariene
Conopida cu orez la cuptor

Conopida cu orez la cuptor

Se fierbe orezul in apa cu putina sare si conopida se fierbe in apa cu sare, dar nu multa. Cand sunt

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Bucatarella

    Bucatarella (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2013

    Sunt super gustoase si satioase... Mai mult de 2 de persoana inseamna curaj maxim :))

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2013

    Wow cum arata !gustoase!!!!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • Clatite:
  • - 200- 250 gr faina
  • - 2 oua
  • - 1 lingura oregano
  • - 1 lingurita rasa sare
  • - 3 linguri ulei
  • - apa
  • Umplutura:
  • - 2-3 cepe albe sau rosii
  • - 500-600 gr ciuperci proaspete
  • - sare
  • piper dupa gust
  • - 1/2 pachet unt
  • - 1 lingura faina
  • - marar (1/2 legatura)

Raporteaza reteta

Retete
de Bucatarella
Omleta la cuptor cu branza, rosii si piept de pui

Omleta la cuptor cu branza, rosii si piept de pui

Incepem cu partea care dureaza mai mult: fierberea pieptului de pui. Ideea e sa traga cateva clocote,

1 vot    1 comentariu
45 min
Aperitive cu oua
Branza la borcan (in ulei)

Branza la borcan (in ulei)

In principiu reteta este cu ulei de masline dar merge la fel de bine si cu cel de floarea soarelui. Spalati

7 voturi    20 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Inele de ceapa murate

Inele de ceapa murate

Otetul, apa, zaharul, sarea si scortisoara se pun la fiert si se aduc in punctul de fierbere dupa

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi

Bucatarella (Chef de cuisine)

Sunt super gustoase si satioase... Mai mult de 2 de persoana inseamna curaj maxim :))

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi

Imam bayildi are origini turcesti, dar este astazi un aperitiv intalnit nu numai in zona Turciei, ci si in intregul Orient Mijlociu

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Gnocchi din cartofi mov, cu ghebe sotate si cipsuri Gnocchi din cartofi mov, cu ghebe sotate si cipsuri

Pentru aluat: se spala bine cartofii cu tot cu coaja. Se fierb in steamer pana patrunde o furculita cu usurinta in ei. Se curata de

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Pastai verzi cu rosii