autor:

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Torturi

clatite cu dulceata

Autor: valentin lupu (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentin lupu (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 iunie 2008

Ingrediente
2 oua,1 ceasca de faina,1 pahar cu lapte,1 lingurita de unt.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

se bat ouale adaugandu-se treptat faina ,se subtiaza incet incet cu lapte pana se ajunge la consistenta unei smantani subtiri.Dupa aceia se unge tigaia cu unt si cu un polonic se ia din aluat si se toarna in mijlocul tigaii se coace pe ambele parti intorcandu-se foaia cu o spatula de lemn s-au prin aruncare foaia trebuie sa fie elastica nearsa si fara gaurele se umple cu dulceata de visine sau de cirese se ruleaza incet se pudreaza cu zahar pudra se pune pe o tava apoi se pune la cuptor 1 minut.Se servesc reci pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "clatite cu dulceata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Clatite cu dulceata de mure

Clatite cu dulceata de mure

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare , se adauga galbenusurile, zaharul vanilat, coaja de lamaie,

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Clatite cu lamaie si dulceata de afine

Clatite cu lamaie si dulceata de afine

Astazi va prezint niste clatite aromate cu lamaie si umplute cu o dulceata delicioasa de afine. Pentru

8 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

  • 1 comentariu

  • titza

    titza (Chef de cuisine) , 20 iunie 2008

    Clatitele sunt foarte bune dar nicidecum coapte in mijlocul tigaii. Eu le coc in toata tigaia si anume dupa ce torn un polonic de aluat, invart tigaia in toate directiile pentru ca acesta sa ajunga si la margini. Foaia trebuie sa fie elastica nearsa nu prin aruncare ci datorita ingredientelor folosite si a modului de coacere a aluatului. De la bunica am invatat ca aluatul de clatite trebuie lasat cca. 1 ora sa se odihneasca. Si eu umplu clatitele cu dulceata fara gaurele, cu gaurele nici nu am si nu pun zahar pudra pe o tava ci pe clatite.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 oua,1 ceasca de faina,1 pahar cu lapte,1 lingurita de unt.

Raporteaza reteta

titza

titza (Chef de cuisine)

Clatitele sunt foarte bune dar nicidecum coapte in mijlocul tigaii. Eu le coc in toata tigaia si anume dupa ce torn un polonic de aluat, invart tigaia in toate directiile pentru ca acesta sa ajunga si la margini. Foaia trebuie sa fie elastica nearsa nu prin aruncare ci datorita ingredientelor folosite si a modului de coacere a aluatului. De la bunica am invatat ca aluatul de clatite trebuie lasat cca. 1 ora sa se odihneasca. Si eu umplu clatitele cu dulceata fara gaurele, cu gaurele nici nu am si nu pun zahar pudra pe o tava ci pe clatite.

Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
tort cu fructe.