autor:

Fara foto

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Torturi

clatite cu dulceata

Autor: valentin lupu (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentin lupu (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 iunie 2008

Ingrediente
2 oua,1 ceasca de faina,1 pahar cu lapte, lingurita de unt.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

se bat ouale adaugandu-se treptat faina ,se subtiaza incet incet cu lapte pana se ajunge la consistenta unei smantani subtiri.Dupa aceia se unge tigaia cu unt si cu un polonic se ia din aluat si se toarna in mijlocul tigaii se coace pe ambele parti intorcandu-se foaia cu o spatula de lemn s-au prin aruncare foaia trebuie sa fie elastica nearsa si fara gaurele se umple cu dulceata de visine sau de cirese se ruleaza incet se pudreaza cu zahar pudra se pune pe o tava apoi se pune la cuptor 1 minut.Se servesc reci pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "clatite cu dulceata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Clatite cu dulceata

Clatite cu dulceata

Din ingredientele enumerate pregatim compozitia. De preferat, laptele sa fie incalzit un pic, dar

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
clatite cu dulceata de capsuni

clatite cu dulceata de capsuni

se bat albusurile spuma cu zaharul,se amesteca cu galbenusurile.se adauga laptele, praful de copt

12 voturi    9 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • titza

    titza (Chef de cuisine) , 20 iunie 2008

    Clatitele sunt foarte bune dar nicidecum coapte in mijlocul tigaii. Eu le coc in toata tigaia si anume dupa ce torn un polonic de aluat, invart tigaia in toate directiile pentru ca acesta sa ajunga si la margini. Foaia trebuie sa fie elastica nearsa nu prin aruncare ci datorita ingredientelor folosite si a modului de coacere a aluatului. De la bunica am invatat ca aluatul de clatite trebuie lasat cca. 1 ora sa se odihneasca. Si eu umplu clatitele cu dulceata fara gaurele, cu gaurele nici nu am si nu pun zahar pudra pe o tava ci pe clatite.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 oua,1 ceasca de faina,1 pahar cu lapte, lingurita de unt.

Raporteaza reteta

titza

titza (Chef de cuisine)

Clatitele sunt foarte bune dar nicidecum coapte in mijlocul tigaii. Eu le coc in toata tigaia si anume dupa ce torn un polonic de aluat, invart tigaia in toate directiile pentru ca acesta sa ajunga si la margini. Foaia trebuie sa fie elastica nearsa nu prin aruncare ci datorita ingredientelor folosite si a modului de coacere a aluatului. De la bunica am invatat ca aluatul de clatite trebuie lasat cca. 1 ora sa se odihneasca. Si eu umplu clatitele cu dulceata fara gaurele, cu gaurele nici nu am si nu pun zahar pudra pe o tava ci pe clatite.

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura

Se spala fructele (caisele se curata de piele si samburi), se maruntesc, pe rand, in robotul de bucatarie, dupa care se dau prin strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu fructe de padure Tort cu fructe de padure

Se spala fructele de padure si se lasa sa se scurga. Branza mascarpone se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Intr-un alt

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Belobreasca