autor:

Fara foto

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Torturi

clatite cu dulceata

Autor: valentin lupu (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentin lupu (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 iunie 2008

Ingrediente
2 oua,1 ceasca de faina,1 pahar cu lapte, lingurita de unt.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

se bat ouale adaugandu-se treptat faina ,se subtiaza incet incet cu lapte pana se ajunge la consistenta unei smantani subtiri.Dupa aceia se unge tigaia cu unt si cu un polonic se ia din aluat si se toarna in mijlocul tigaii se coace pe ambele parti intorcandu-se foaia cu o spatula de lemn s-au prin aruncare foaia trebuie sa fie elastica nearsa si fara gaurele se umple cu dulceata de visine sau de cirese se ruleaza incet se pudreaza cu zahar pudra se pune pe o tava apoi se pune la cuptor 1 minut.Se servesc reci pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "clatite cu dulceata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Clatite cu dulceata de caise

Clatite cu dulceata de caise

Se mixeaza ouale bine impreuna cu zaharul vanilat, esenta, coaja de lamaie. Se dizolva bicarbonatul

3 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Clatite cu dulceata

Clatite cu dulceata

Se bat ouale spuma,dupa care se adauga apa minerala (laptele) si faina treptat pana se obtine un

7 voturi    2 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • titza

    titza (Chef de cuisine) , 20 iunie 2008

    Clatitele sunt foarte bune dar nicidecum coapte in mijlocul tigaii. Eu le coc in toata tigaia si anume dupa ce torn un polonic de aluat, invart tigaia in toate directiile pentru ca acesta sa ajunga si la margini. Foaia trebuie sa fie elastica nearsa nu prin aruncare ci datorita ingredientelor folosite si a modului de coacere a aluatului. De la bunica am invatat ca aluatul de clatite trebuie lasat cca. 1 ora sa se odihneasca. Si eu umplu clatitele cu dulceata fara gaurele, cu gaurele nici nu am si nu pun zahar pudra pe o tava ci pe clatite.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 oua,1 ceasca de faina,1 pahar cu lapte, lingurita de unt.

Raporteaza reteta

titza

titza (Chef de cuisine)

Clatitele sunt foarte bune dar nicidecum coapte in mijlocul tigaii. Eu le coc in toata tigaia si anume dupa ce torn un polonic de aluat, invart tigaia in toate directiile pentru ca acesta sa ajunga si la margini. Foaia trebuie sa fie elastica nearsa nu prin aruncare ci datorita ingredientelor folosite si a modului de coacere a aluatului. De la bunica am invatat ca aluatul de clatite trebuie lasat cca. 1 ora sa se odihneasca. Si eu umplu clatitele cu dulceata fara gaurele, cu gaurele nici nu am si nu pun zahar pudra pe o tava ci pe clatite.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu nuca, ness si ciocolata alba Tort cu nuca, ness si ciocolata alba

Pentru aniversarea mamei am pregătit un tort cu blat de nucă, cremă de ciocolată şi ness, îmbrăcat în frişcă şi

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Dulciuri diverse
Tort Padurea Neagra Tort Padurea Neagra

Este un tort foarte placut la gust... aroma de cirese este senzationala, iar despre alcool, pot zice ca nici nu se simte. Chiar a fost

1 vot    0 comentarii
5h
Torturi
Tort Martisor