autor:

Fara foto

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Torturi

clatite cu dulceata

Autor: valentin lupu (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentin lupu (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 iunie 2008

Ingrediente
2 oua,1 ceasca de faina,1 pahar cu lapte, lingurita de unt.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

se bat ouale adaugandu-se treptat faina ,se subtiaza incet incet cu lapte pana se ajunge la consistenta unei smantani subtiri.Dupa aceia se unge tigaia cu unt si cu un polonic se ia din aluat si se toarna in mijlocul tigaii se coace pe ambele parti intorcandu-se foaia cu o spatula de lemn s-au prin aruncare foaia trebuie sa fie elastica nearsa si fara gaurele se umple cu dulceata de visine sau de cirese se ruleaza incet se pudreaza cu zahar pudra se pune pe o tava apoi se pune la cuptor 1 minut.Se servesc reci pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "clatite cu dulceata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Clatite cu dulceata de capsuni sau prune

Clatite cu dulceata de capsuni sau prune

Se frig clatitele se umplu apoi cu dulceata de capsuni. Se ruleaza. Se servesc imadiat sau dupa ce

8 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Clatite cu dulceata de visine

Clatite cu dulceata de visine

Se pregateste un aluat mai subtire (ca o smintina groasa)din oua,sifon,faina care se bat fie cu telul

6 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • titza

    titza (Chef de cuisine) , 20 iunie 2008

    Clatitele sunt foarte bune dar nicidecum coapte in mijlocul tigaii. Eu le coc in toata tigaia si anume dupa ce torn un polonic de aluat, invart tigaia in toate directiile pentru ca acesta sa ajunga si la margini. Foaia trebuie sa fie elastica nearsa nu prin aruncare ci datorita ingredientelor folosite si a modului de coacere a aluatului. De la bunica am invatat ca aluatul de clatite trebuie lasat cca. 1 ora sa se odihneasca. Si eu umplu clatitele cu dulceata fara gaurele, cu gaurele nici nu am si nu pun zahar pudra pe o tava ci pe clatite.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 oua,1 ceasca de faina,1 pahar cu lapte, lingurita de unt.

Raporteaza reteta

titza

titza (Chef de cuisine)

Clatitele sunt foarte bune dar nicidecum coapte in mijlocul tigaii. Eu le coc in toata tigaia si anume dupa ce torn un polonic de aluat, invart tigaia in toate directiile pentru ca acesta sa ajunga si la margini. Foaia trebuie sa fie elastica nearsa nu prin aruncare ci datorita ingredientelor folosite si a modului de coacere a aluatului. De la bunica am invatat ca aluatul de clatite trebuie lasat cca. 1 ora sa se odihneasca. Si eu umplu clatitele cu dulceata fara gaurele, cu gaurele nici nu am si nu pun zahar pudra pe o tava ci pe clatite.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu morcovi si crema de branza Tort cu morcovi si crema de branza

Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Eu am folosit 2 forme detasabile de 18 cm, tapetate cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cheesecake cu portocale Cheesecake cu portocale

Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Tort Raffaello cu zmeura