Batem usor oule si adaugam laptele, adaugam laptele si omogenizam. Adaugam faina si o incorporam. Adaugam apoi apa minerala putin cate putin pana obtinem un aluat subtire.
Punem aparatul in priza si il lasam pana cand se aprinde ledul. Nu este nevoie sa ungem plita aparatlui Panini Maker Breville deoarece suprafata ei este antiaderenta.
Cu ajutorul unui polonic turnam compozitia pe plita incinsa a aparatului Panini Maker Breville. Capacul va ramane ridicat. (Cand clatita este subtire este mai bine astfel, am incercat sa pun capacul in ideea ca se va coace simultan pe ambele parti, eficientizand astfel timpul, insa in momentul in care clatita s-a copt si am ridicat capacul s-a desprins in doua).
Cand marginile se desprind si se ridica usor in sus clatita este coapta si este semn ca trebuie intoarsa.
Intoarcem clatita cu ajutorul unei spatule.
Intindem finetti, gemul de zmeura si zmeura pasata usor cu o furculita si apoi rulam strans clatita.
Preparam sosul de ciocolata astfel: punem intr-un vas la foc mic smantana dulce pana ajunge pa punctul de fierbere. Adaugam ciocolata rupta bucatele si romul si omogenizam. Pentru servire am asezat pe platou un strat de sos de ciocolata si gem de zmeura apoi asezam clatitele si le garnisim cu sosul de ciocolata. Decoram cu zmeura proaspata si frunzulite de menta.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii