autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Clatite cu finetti si zmeura

Autor: vio_dreams (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 iulie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vio_dreams (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 iulie 2015

Ingrediente
Clatite:, , 2 oua, 200 ml lapte, 200 ml apa minerala, 200 g faina, , Umplutura:, , 200 g finetti, 200 g gem de zmeura, 200 g zmeura proaspata, , Toping si decor:, , 50 g ciocolata neagra, 50 ml smantana dulce pt frisca, esenta rom, 1 lingura gem de zmeura, cateva zmeurici, frunzulite menta

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Batem usor oule si adaugam laptele, adaugam laptele si omogenizam. Adaugam faina si o incorporam. Adaugam apoi apa minerala putin cate putin pana obtinem un aluat subtire.

Punem aparatul in priza si il lasam pana cand se aprinde ledul. Nu este nevoie sa ungem plita aparatlui Panini Maker Breville deoarece suprafata ei este antiaderenta.

Cu ajutorul unui polonic turnam compozitia pe plita incinsa a aparatului Panini Maker Breville. Capacul va ramane ridicat. (Cand clatita este subtire este mai bine astfel, am incercat sa pun capacul in ideea ca se va coace simultan pe ambele parti, eficientizand astfel timpul, insa in momentul in care clatita s-a copt si am ridicat capacul s-a desprins in doua).

Cand marginile se desprind si se ridica usor in sus clatita este coapta si este semn ca trebuie intoarsa.

Intoarcem clatita cu ajutorul unei spatule.

Intindem finetti, gemul de zmeura si zmeura pasata usor cu o furculita si apoi rulam strans clatita.

Preparam sosul de ciocolata astfel: punem intr-un vas la foc mic smantana dulce pana ajunge pa punctul de fierbere. Adaugam ciocolata rupta bucatele si romul si omogenizam. Pentru servire am asezat pe platou un strat de sos de ciocolata si gem de zmeura apoi asezam clatitele si le garnisim cu sosul de ciocolata. Decoram cu zmeura proaspata si frunzulite de menta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu finetti si zmeura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Brioșe cu iaurt și lămâie

Brioșe cu iaurt și lămâie

Într-un castron am amestecat iaurtul cu zahărul, apoi am adăugat pe rând, ouăle, coaja

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu aroma de portocale

Fursecuri cu aroma de portocale

Omogenizez zaharul cu untul si ouale.Adaug zeama si coaja de portocale, apoi restul ingredientelor.

6 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 04 august 2015

    Minunate. Bafta Vio!

  • Fara foto

    Serban Greti , 04 august 2015

    delicioase!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • Clatite:
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 200 ml apa minerala
  • 200 g faina
  • Umplutura:
  • 200 g finetti
  • 200 g gem de zmeura
  • 200 g zmeura proaspata
  • Toping si decor:
  • 50 g ciocolata neagra
  • 50 ml smantana dulce pt frisca
  • esenta rom
  • 1 lingura gem de zmeura
  • cateva zmeurici
  • frunzulite menta

Raporteaza reteta

Retete
de vio_dreams
Tort cu piscoturi si bavareza de capsuni

Tort cu piscoturi si bavareza de capsuni

Batem spuma albusurile. Adaugam zaharul si batem pana obtinem o bezea tare si lucioasa, apoi adaugam

7 voturi    3 comentarii
2h
Torturi
Clafoutis cu cirese

Clafoutis cu cirese

Ungeti forma cu putin unt, daca aveti forma de silicon sariti peste aceasta operatiune. Spalati ciresele,

18 voturi    6 comentarii
40 min
Budinci
Tarta cu capsune si rubarba

Tarta cu capsune si rubarba

Mixam untul cu zaharul pudra pana devine cremos. Adaugam oul. Amestecam pana la incorporare.Adaugam

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Fara foto

Rocsi (Chef de cuisine)

Minunate. Bafta Vio!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Orez cu lapte