autor:

flori de piatra

» » Dulciuri diverse

Clatite cu gem la Doubletta

Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 octombrie 2009

Ingrediente
3 oua, , 2 - 3 linguri zahar, , 1 pliculet zahar vanilat,, 2 - 3 linguri ulei, , 1 varf cutit de sare, , 1 litru apa minerala, , faina cat cuprinde ca sa iasa un aluat ca o smantana subtire, , gem pentru umplut.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

15 voturi

Mod de preparare

Se bat ouale cu zaharul, zaharul vanilat, sarea. Se adauga apa minerala si apoi faina amestecand cu un tel pentru a nu se face cocoloase. Se pune si uleiul si se lasa cca. 30 minute. Se incinge Doubletta (fara ulei) si se pune cu polonicul din compozitie. Cand incepe sa se desprinda de marginile tigaii, clatita se intoarce pe partea cealalta.

La final, se umplu cu gem sau dulceata, dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu gem la Doubletta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta cu foi subtiri si mere sau varza

Placinta cu foi subtiri si mere sau varza

Apa calduta se amesteca cu uleiul si otetul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt . Rezulta

45 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Luna

Prajitura Luna

Se preincalzeste cuptorul. Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana

1 vot    0 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    sfrloaga , 04 iulie 2017

    Super buune

  • Fara foto

    Marcela Fedorovici , 14 mai 2015

    Alecsandra nu sant rumenite pentru ca au putin zahar cu zaharina tot asa ies .Cu zahar mai mult se rumenesc ca se caramelizeaza zaharul de la tigaia incinsa.

  • Fara foto

    Mezei Mihai , 09 aprilie 2015

    Daca se pune 2 plicuri de zahar vanilat nu se simte mare diferenta fata de cele cu lapte

    • Fara foto

      Lacramioara Sumanariu , 02 aprilie 2015

      fff bune

    • Fara foto

      Muresan Anca Nicoleta , 11 martie 2015

      eu pun iaurt, ies delicioase!!!!!!!!!!!!

    • Fara foto

      Cecilia Puscasu , 18 februarie 2015

      eu pun de obicei jum lapte,jum apa minerala

    • Fara foto

      Camelia Mihaela Neculae , 07 februarie 2015

      Fara lapte...chiar nu au gust ! Apa minerala poate sa lipseasca, dar laptele da gust. Eventual adaugate 2-3 linguri de bere

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2015

      Doar zici, pentru ca evident nu sunt crude...

    • Fara foto

      Alexandra Iordachi , 09 ianuarie 2015

      asa albe zici ca-s crude...

    • Fara foto

      Stancov Lucia , 30 octombrie 2014

      chiar acum am facut si le-am umplut cu chocremo si banane...hmmm sunt grozave !!!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2009

      Un deliciu...

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

      Clatite! O bunatate!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

15 voturi

Ingrediente

  • 3 oua
  • 2 - 3 linguri zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat,
  • 2 - 3 linguri ulei
  • 1 varf cutit de sare
  • 1 litru apa minerala
  • faina cat cuprinde ca sa iasa un aluat ca o smantana subtire
  • gem pentru umplut.

Raporteaza reteta

Retete
de flori de piatra
Iepure cu masline

Iepure cu masline

Se spala iepurele f. bine, se curata de pielite, par, alice si se curge de sangele pe care-l lasa.

20 voturi    3 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Tochitura de vanat

Tochitura de vanat

Maruntaiele se spala bine in apa rece. Se toaca in cubulete potrivite si se pun in uleiul deja incins

16 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Supa cu galuste

Supa cu galuste

Se spala carnea de pasare si se pune la fiert. Se ia spuma pe care o lasa, se adauga ceapa, pastarnacul,

31 voturi    16 comentarii
2h
Supe de carne

sfrloaga

Super buune

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Rulada din albusuri si crema de ciocolata cu visine
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania