autor:

burdulea maria elena

» » Aluaturi si Foietaje

Clatite cu gem si sos de ciocolata

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 februarie 2010

Ingrediente
Pt aluat: 400 g faina, 3 oua, 1 vanilie, sare, 1/2 apa minerala, coaja rasa de la o lamaie., Pt umplutura:, gem de caise, gem de strugurei cu capsuni., Pt sosul de ciocolata:, 2 cuburi mari de ciocolata menaj, 100 g zahar, 4 linguri lapte.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

14 voturi

Mod de preparare

Faina cernuta se amesteca cu apa, zaharul vanilat, coaja de lamaie, putina sare, avem grija sa nu se faca cocoloase. Adaugam ouale batute si omogenizam totul bine cu mixerul. Daca vi se pare aluatul prea gros puteti subtia cu putina apa, dupa care se amesteca din nou. Lasam aluatul la rece 30 minute, apoi coacem clatitele pe plita, in tigaie unsa cu putin ulei. Eu am folosit 2 tigai cu diametrul de 24 cm pt a scurta timpul de coacere. Dupa coacere ungem fiecare clatita pe jumatate cu gem si o impaturam.
Preparam sosul de ciocolata: intro canita topim zaharul cu 2 linguri de lapte la foc mic. In alata canita sau ibric topim cuburile de ciocolata cu alte 2 linguri de lapte, apoi luam jos de pe foc si amestecam cu topitura de lapte si zahar. Sosul obtinut, dupa o usoara racire, l-am pus intro punguta de nylon pe care am intepat-o cu o scobitoare si am ornat placintelele. Au rezultat 14 placintele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu gem si sos de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu mac

Prajitura cu mac

Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor si

13 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine deosebita in 10 minute

Paine deosebita in 10 minute

Se incalzeste cuptorul la 170 de grade si se tapeteaza o tava de chec cu hartie de pergament si se

11 voturi    3 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    burdulea maria elena , 25 februarie 2010

    Multumesc pt vot si pt aprecieri.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010

    Un deliciu si prezentate cu mult gust.Ai votul meu.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

    Tare bune,cu dulceata,mmmmmm.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      Multumesc de aprecieri.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Foarte frumoasa prezentare si clatitele arata...demential!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Arata de nota 10 cu multe stelute.Foarte frumos prezentata reteta ta draga Lenuta,meriti un 10 cu multe stelute ai votul meu.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Delicioase,mi sa facut o pofta............

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Ce bine arata!!!Chiar mi s-a facut pofta!!!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Multumesc mult pentru idee. Mi-ai facut pofta de clatite. Am sa fac astazi. Arata asa de bine clatitele tale!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

14 voturi

Ingrediente

  • Pt aluat: 400 g faina
  • 3 oua
  • 1 vanilie
  • sare
  • 1/2 apa minerala
  • coaja rasa de la o lamaie.
  • Pt umplutura:
  • gem de caise
  • gem de strugurei cu capsuni.
  • Pt sosul de ciocolata:
  • 2 cuburi mari de ciocolata menaj
  • 100 g zahar
  • 4 linguri lapte.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

12 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena

Multumesc pt vot si pt aprecieri.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Foietaj cu visine,banane si lichior de cocos