Clatite cu mar si scortisoara

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Clatite cu mar si scortisoara

Ingrediente

  • Un desert dulce şi pufos, care se serveste fierbinte, pudrat cu zahar vanilat si scortisoara.
  • Clatitele sunt mai groase decât cele clasice şi foarte aromate. Aromele se pot schimba în funcţie de gusturi, de anotimp si de ... ce vreţi voi si aveti prin casa .
  • 250 g faina
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 300 ml lapte
  • 1-2 mere
  • 1 fraf de copt cu sofran Dr Oetker
  • 1-2 zahar vanilat Dr Oetker
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 20 g unt sare

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri si le batem bine cu un praf de sare.Cand sunt spuma , adaugam zaharul si mixam pina se intaresc albusurile din nou.

Galbenusurile le amestecam cu faina amestecata cu praful de copt cu scortisoara si laptele.

Merele le curatam si le radem pe razatoarea cu gauri mari.

Amestecam compozitia de galbenusuri cu albusurile si merele, dar cu grija sa nu iasa tot aerul din albusuri.

Punem tigaia de clatite pe foc potrivit spre mic, dupa ce este calda o ungem cu putin unt si punem 1 polonic din compozitie, care va fi mai groasa decat a clatitelor obisnuite.

Daca nu aveti tigaie pentru clatite , puteti pune compozitia intr-o tava mai mare, pe care o acoperiti cu un capac.

Clatitele trebuie sa se desprinda de pe marginile tigaii si sa le intoarcem pe partea cealalta. Daca vi se par prea mari, le puteti portiona in 4 si le intoarceti pe fiecare separat , sa se coaca pe ambele parti.

Dupa ce se coace prima clatita , o presaram cu zahar vanilat si cu scortisoara macinara, punem apoi a doua clatita, o facem si pe ea cu zahar vanilat si scortisoara si tot asa , pina se termina toate clatitele.

La servire taiem cate o portie din clatite ca si la tort si le servim ca atare sau pudrate cu zahar, ori alaturi de un sirop caramel.

Pofta mare sa aveti !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/12/clatite-cu-mar-si-scortisoara.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa

Incanta-ti familia si prietenii cu o reteta traditionala de branzoaice sau poale-n brau. Aceasta reteta simpla si gustoasa va...

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Ficatei de pui cu ceapa verde si rosii cherry in unt

Ficatei de pui cu ceapa verde si rosii cherry in unt

Ficatei de pui cu ceapa verde si rosii cherry in unt
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise