Separam albusurile de galbenusuri si le batem bine cu un praf de sare.Cand sunt spuma , adaugam zaharul si mixam pina se intaresc albusurile din nou.
Galbenusurile le amestecam cu faina amestecata cu praful de copt cu scortisoara si laptele.
Merele le curatam si le radem pe razatoarea cu gauri mari.
Amestecam compozitia de galbenusuri cu albusurile si merele, dar cu grija sa nu iasa tot aerul din albusuri.
Punem tigaia de clatite pe foc potrivit spre mic, dupa ce este calda o ungem cu putin unt si punem 1 polonic din compozitie, care va fi mai groasa decat a clatitelor obisnuite.
Daca nu aveti tigaie pentru clatite , puteti pune compozitia intr-o tava mai mare, pe care o acoperiti cu un capac.
Clatitele trebuie sa se desprinda de pe marginile tigaii si sa le intoarcem pe partea cealalta. Daca vi se par prea mari, le puteti portiona in 4 si le intoarceti pe fiecare separat , sa se coaca pe ambele parti.
Dupa ce se coace prima clatita , o presaram cu zahar vanilat si cu scortisoara macinara, punem apoi a doua clatita, o facem si pe ea cu zahar vanilat si scortisoara si tot asa , pina se termina toate clatitele.
La servire taiem cate o portie din clatite ca si la tort si le servim ca atare sau pudrate cu zahar, ori alaturi de un sirop caramel.
Pofta mare sa aveti !
http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/12/clatite-cu-mar-si-scortisoara.html

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii