Se prepara un aluat din ingredientele mai sus mentionate.Clatitele se coc pe ambele parti intr-o tigaie incinsa,unsa cu ulei,
Curatam merele de coaja,le taiem in felii subtiri si le fierbem in vin cat sa le acopere.Adaugam zaharul.Dupa ce sunt fierte le lasam sa se raceasca si punem scortisoara,stafidele si le amestecam bine.Aceasta umplutura de mere o amestecam cu o lingurita,doua de gem .Din aceasta compozitie punem in fiecare clatita un strat de compozitie,rulam ca un sul fiecare clatita,dar cu putina margine in interior sa nu iasa compozitia.
Le dam prin pesmet si le coacem rumen in tigaia cu ulei fierbinte.Le pudram cu zahar pudra si scortisoara.
Sunt delicioase si pot fi servite pe perioada posturilor cu toata increderea cat si la mese cu pretentii.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii