autor:

valentina ionita

» » Dulciuri diverse

CLATITE CU MERE - de post

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 martie 2009

Ingrediente
Pt aluat:, 500 g faina, 100g apa minerala, 200ml ulei, un praf de sare, o lingurita bicarbonat de sodiu stins in zeama de lamaie sau otet de mere, Pt umplutura:, 3 linguri zahar pudra, 1 kg mere, o lingurita scortisoara, 150 g stafide, vin alb, gem de caise sau orice gem va place

Dificultate: Redusa Timp: 1h

32 voturi

Mod de preparare

Se prepara un aluat din ingredientele mai sus mentionate.Clatitele se coc pe ambele parti intr-o tigaie incinsa,unsa cu ulei,
Curatam merele de coaja,le taiem in felii subtiri si le fierbem in vin cat sa le acopere.Adaugam zaharul.Dupa ce sunt fierte le lasam sa se raceasca si punem scortisoara,stafidele si le amestecam bine.Aceasta umplutura de mere o amestecam cu o lingurita,doua de gem .Din aceasta compozitie punem in fiecare clatita un strat de compozitie,rulam ca un sul fiecare clatita,dar cu putina margine in interior sa nu iasa compozitia.
Le dam prin pesmet si le coacem rumen in tigaia cu ulei fierbinte.Le pudram cu zahar pudra si scortisoara.
Sunt delicioase si pot fi servite pe perioada posturilor cu toata increderea cat si la mese cu pretentii.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "CLATITE CU MERE - de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite de post cu mere

Clatite de post cu mere

Se amesteca toate ingredientele pentru clatite si se lasa sa se dospeasca drojdia cam 1/2ora dupa

10 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Covrigei  insiropati

Covrigei insiropati

Aluatul Daca faceti aluatul in masina de paine , cum il fac eu , folositi setarea 8 ,ca si la cozonac

5 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

32 voturi

Ingrediente

  • Pt aluat:
  • 500 g faina
  • 100g apa minerala
  • 200ml ulei
  • un praf de sare
  • o lingurita bicarbonat de sodiu stins in zeama de lamaie sau otet de mere
  • Pt umplutura:
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 kg mere
  • o lingurita scortisoara
  • 150 g stafide
  • vin alb
  • gem de caise sau orice gem va place

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Nasturei cu smintina