Clatite cu mere si crema nugat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Clatite cu mere si crema nugat

Ingrediente

  • 2 oua
  • 1/2 l lapte
  • 300 gr faina
  • 2-3 linguri zahar
  • coaja de lamaie (optional)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 mere
  • ulei
  • 200 gr crema de ciocolata (Nugat)

Mod de preparare

Batem ouale cu zaharul si zaharul vanilat, adaugam putin lapte apoi faina si amestecam cu un tel sa nu ramana cocolase si subtiem cu lapte. Se adauga coaja de lamaie, de data aceasta am uitat :) de obicei adaug, dar nu este neaparat, dupa preferinta. Merele se curata, se spala si se dau pe razatoarea cu ochiul mare. Se adauga la compozitia de clatite. Compozitia de clatite, trebuie sa iasa ca o smantana, daca este prea groasa se poate subtia cu lapte sau chiar cu sifon.

Dupa prajirea primei foi se poate aprecia daca este nevoie de subtiat sau de ingrosat cu faina.

Pentru prajirea foilor de clatite, turnati compozitia cu polonicul, in tigaia bine incalzita si unsa cu ulei.

Aceste clatite cu mere, la servire, se pot pudra cu zahar, se pot servi cu sirop de fructe sau chiar cu fructe, sau cu diferite umpluturi. Noi am servit cu crema de nugat, daca tot ne place ciocolata :)), am uns fiecare clatita in parte si le-am rulat, sau le impachetati, fiecare dupa preferinte :).

Pofta dulce!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise