Batem ouale cu zaharul si zaharul vanilat, adaugam putin lapte apoi faina si amestecam cu un tel sa nu ramana cocolase si subtiem cu lapte. Se adauga coaja de lamaie, de data aceasta am uitat :) de obicei adaug, dar nu este neaparat, dupa preferinta. Merele se curata, se spala si se dau pe razatoarea cu ochiul mare. Se adauga la compozitia de clatite. Compozitia de clatite, trebuie sa iasa ca o smantana, daca este prea groasa se poate subtia cu lapte sau chiar cu sifon.
Dupa prajirea primei foi se poate aprecia daca este nevoie de subtiat sau de ingrosat cu faina.
Pentru prajirea foilor de clatite, turnati compozitia cu polonicul, in tigaia bine incalzita si unsa cu ulei.
Aceste clatite cu mere, la servire, se pot pudra cu zahar, se pot servi cu sirop de fructe sau chiar cu fructe, sau cu diferite umpluturi. Noi am servit cu crema de nugat, daca tot ne place ciocolata :)), am uns fiecare clatita in parte si le-am rulat, sau le impachetati, fiecare dupa preferinte :).
Pofta dulce!!!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii