autor:

anuta

» » Dulciuri diverse

Clatite cu nuci in chateau de vin alb

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 15 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 15 februarie 2016

Ingrediente
clatite2 oua,o lingura de zahar,esenta de vanilie,250 ml apa minerala(lapte),50 ml ulei,250 g miez de nuca maruntit, chateau de vin alb4 galbenusuri,2 linguri de zahar,2 linguri de zahar vanilat,300 ml vin alb dulce

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

1.Se prepara din ingredientele de mai sus,cca.8 clatite care se umplu cu miez de nuca si apoi se aseaza cate doua pe farfurie.
2.Se amesteca galbenususrile cu zaharul,zaharul vanilat si vinul apoi se pun la bain marin,amestecandu-se continuu pana ce obtinem un sos aerat de consistenta unei smantani.Acest sos se toarna deasupra clatitelor,se presara deasupra miez de nuca .Se servesc reci,dupa ce au stat cca. 30 de minute la frigider.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu nuci in chateau de vin alb" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu fructe (mere, visine)

Tarta cu fructe (mere, visine)

Se curata merele, se taie pe jumatate si se scot samburii. Daca este cu visine congelate, se lasa

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Chec cu biscuiti, nuca si dulceata de visine

Chec cu biscuiti, nuca si dulceata de visine

Nuca, fructele de goji le-am tocat mai marunt la robot. Au urmat biscuitii, tot la robot, dar bucati

22 voturi    14 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • clatite2 oua,o lingura de zahar,esenta de vanilie,250 ml apa minerala(lapte),50 ml ulei,250 g miez de nuca maruntit
  • chateau de vin alb4 galbenusuri,2 linguri de zahar,2 linguri de zahar vanilat,300 ml vin alb dulce

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

2 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

0 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Piscoturi umplute cu crema de ciocolata