Punem intr-un vas faina iar in mijlocul acesteia galbenusurile,sarea,zaharul ,apa minerala si laptele si mixam timp de 2-3 minute.Se adauga si untul si mixam in continuare inca 1-2 min.Compozitia trebuie sa aiba consistenta unei smantani subtiri.
Dam vasul la rece pentru o ora dupa care incingem o tigaie antiaderenta pe care o ungem cu putin ulei.Luam cate un polonic(eu am un polonic mai mic pe care il folosesc de obicei pentru lapte) din compozitie si punem in tigaie, inclinand-o usor pana compozitia se distribuie uniform intr-un strat subtire.
Aveti grija.....din cand in cand mai amestecam in compozitie ca sa nu ramana groasa la fundul vasului.In cazul in care compozitia se ingroasa ,aceasta se mai poate dilua cu putin lapte.
Cind incepe sa se rumeneasca pe o parte, se intoarce clatita pe cealalta parte ajutandu-ne de o paleta si o mai lasam circa 30 sec.Asezam clatitele pe o farfurie una peste alta(avand grija sa le acoperim sa nu se usuce) si cand suntem gata cu toate incepem sa le umplem .Eu le-am umplut cu nutella ,le-am impaturit sub forma de triunghi ,le-am pudrat cu zahar
si le-am ornat cu frisca.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii