autor:

maria mihalache

» » Dulciuri diverse

Clatite cu nutella si frisca

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 octombrie 2013

Ingrediente
180 ml lapte rece, 180 ml apa minerala, o lingura cu zahar, un praf de sare, 3 galbenusuri, o cana cu faina, 2 lingurite cu unt topit, ulei pentru uns tigaia, Pentru umplutura, nutella, Pentru decor, frisca, zahar vanilat

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

1 vot

Mod de preparare

Punem intr-un vas faina iar in mijlocul acesteia galbenusurile,sarea,zaharul ,apa minerala si laptele si mixam timp de 2-3 minute.Se adauga si untul si mixam in continuare inca 1-2 min.Compozitia trebuie sa aiba consistenta unei smantani subtiri.
Dam vasul la rece pentru o ora dupa care incingem o tigaie antiaderenta pe care o ungem cu putin ulei.Luam cate un polonic(eu am un polonic mai mic pe care il folosesc de obicei pentru lapte) din compozitie si punem in tigaie, inclinand-o usor pana compozitia se distribuie uniform intr-un strat subtire.
Aveti grija.....din cand in cand mai amestecam in compozitie ca sa nu ramana groasa la fundul vasului.In cazul in care compozitia se ingroasa ,aceasta se mai poate dilua cu putin lapte.
Cind incepe sa se rumeneasca pe o parte, se intoarce clatita pe cealalta parte ajutandu-ne de o paleta si o mai lasam circa 30 sec.Asezam clatitele pe o farfurie una peste alta(avand grija sa le acoperim sa nu se usuce) si cand suntem gata cu toate incepem sa le umplem .Eu le-am umplut cu nutella ,le-am impaturit sub forma de triunghi ,le-am pudrat cu zahar
si le-am ornat cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu nutella si frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cozonac cu nuca in tigaia dry cooker

Cozonac cu nuca in tigaia dry cooker

Toate ingredientele in afara de lapte si unt se tin in bucatarie de seara. Faina se cerne de trei

11 voturi    12 comentarii
4h
Dulciuri diverse
Tiramisu

Tiramisu

Se freaca zaharul cu galbenusurile pana ce amestecul devine spumos. Se adauga cutia de mascarpone

15 voturi    3 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

1 vot

Ingrediente

  • 180 ml lapte rece
  • 180 ml apa minerala
  • o lingura cu zahar
  • un praf de sare
  • 3 galbenusuri
  • o cana cu faina
  • 2 lingurite cu unt topit
  • ulei pentru uns tigaia
  • Pentru umplutura
  • nutella
  • Pentru decor
  • frisca
  • zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

5 voturi    18 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

29 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

6 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Briose tiramisu