Se face un aluat de clatite, mai consistent(in care se pune un praf de sare). Se foloseste doar un singur ou. Se coc usor, in tigaie, foile, tot ca de clatita, doar ceva mai groase. Cind sint pe trei sferturi gata, se scot, se pun pe un platou si se tin la cald. Separat, se ameteca cu mixerul spanacul deja fiert, cu usturoiul pisat, cu restul de oua, cu sucul de rosii. Se potriveste de gust (delikat, sare, piper). Compozitia va avea consistenta unei creme mai groase. Se ia o tava (sau o forma rotunda), se unge cu margarina (sau ulei). Se iau foile de clatita, se pune cu lingura din compozitie, se impaturesc in 4, apoi se asaza in tava. Se asaza in straturi, se da la cuptorul incins in prealabil; focul trebuie sa fie mediu. Se coace timp de 10-15 minute, pina se rumenesc. Dupa ce se scot din cuptor, se lasa citeva minute.
Se servesc reci sau calde, taiate cuburi
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii