Clatite cu portocala

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 foi de clatita
  • 1 portocala
  • 1 lamaie
  • 100 g unt
  • 150 ml lichior de portocale
  • 8 linguri zahar
  • 200 ml suc de portocale proaspat

Mod de preparare

Foile de clatita se fac astfel: doua oua batute, 200 ml lapte, 200-250 g faina, se amesteca bine sa nu ramina cocoloase si se prajesc intr-o tigaie. Lamaia si portocala se taie in jumatati apoi o jumatate se taie in felii. Stoarceti bine jumatatile ramase si pastrati sucul. Se incinge untul intr-o tigaie, apoi se adauga zaharul, sucul de portocala, si sucul stors di lamaie si portocala. Lasati sa dea intr-un clocot. Foile de clatita se pliaza in forma de portofele si se adauga in amestecul clocotit, fierbeti-le 4-5 min. Adaugati feliile de portocala si lamaie, lichiorul de portocale si lasati sa mai dea intr-un clocot. Luati dupa foc si lasati sa se raceasca. Asezati foile de clatita pe farfurie si serviti cu sosul in care au fiert. Ornati cu feliiile de portocala si lamaie fierte in sos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Budinca de cozonac
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise