Se pune intr-un castron faina, se face loc la mijloc si se sparge un ou intreg si se folosesc alte doua galbenusuri, se adauga sarea, zaharul, apa de flori, untul si laptele. Se bate totul bine cu o lingurita pina se desfac toate cocoloasele; se mai adauga untul topit, amestecind mereu. Compozitia trebuie sa fie ca o smintina subtire. Se lasa sa se odihneasca doua ore. Inainte de a face clatitele se adauga cele doua albusuri batute spuma.
Se pune o tigaie cu coada sa se infierbinte pe foc potrivit. se unge cu unt cu o pana, se toarna o lingura plina de compozitie miscind repede tigaia ca sa se acopere tot fundul. Cind incepe sa se rumeneasca pe o parte se intoarce clatita pe ceal;alta parte, saltind cu o miscare iute tigaia sau folosind un cutit lat.
pe masura ce sunt coapte se impaturesc in patru si se tin la cald.
Se servesc indata ce sunt toate gata, presarate cu zahar pudra.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii