Se spală cireşele, se curăţă de codiţe şi se scot sâmburii; se scurg bine de apă. Se pun 50 g zahăr într-o cratiţă pe foc şi se caramelizează uşor. Se adaugă sucul de portocală şi coaja rasă. Se amestecă puţin pe foc, apoi se pun cireşele şi scorţişoara şi se lasă să fiarbă circa 4 minute. Se iau de pe foc şi se pun deoparte. Separat, se amestecă 2 linguri de unt înmuiat cu făina, laptele ,ouăle, restul de zahăr şi sarea. Se bat bine pentru a obţine o compoziţie omogenă. Se lasă să se odihnească 20 de minute. Se adaugă apoi, puţin câte puţin, apa minerală, amestecând bine. Într-o tigaie încinsă, cu puţin unt (sau ulei), se toarnă cu polonicul din compoziţie şi se prăjesc foi de clătită (adăugând, după fiecare, câte puţină grăsime în tigaie). După ce s-au prăjit clătitele, se rulează, se pudrează cu zahăr pudră şi se servesc cu sosul de cireşe.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii