autor:

Vekas

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

CLATITE CU SOS DE CIRESE

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
750 g cireşe, , 60 g zahăr, , puţină coajă rasă şi, zeama de la 2 portocale, , 1 baton de scorţişoară, , 5 linguri unt, , 150 g făină, , 350 ml lapte, , 3 ouă, , un vârf de cuţit de sare, , 4 linguri apă minerală, , zahăr pudră.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Se spală cireşele, se curăţă de codiţe şi se scot sâmburii; se scurg bine de apă. Se pun 50 g zahăr într-o cratiţă pe foc şi se caramelizează uşor. Se adaugă sucul de portocală şi coaja rasă. Se amestecă puţin pe foc, apoi se pun cireşele şi scorţişoara şi se lasă să fiarbă circa 4 minute. Se iau de pe foc şi se pun deoparte. Separat, se amestecă 2 linguri de unt înmuiat cu făina, laptele ,ouăle, restul de zahăr şi sarea. Se bat bine pentru a obţine o compoziţie omogenă. Se lasă să se odihnească 20 de minute. Se adaugă apoi, puţin câte puţin, apa minerală, amestecând bine. Într-o tigaie încinsă, cu puţin unt (sau ulei), se toarnă cu polonicul din compoziţie şi se prăjesc foi de clătită (adăugând, după fiecare, câte puţină grăsime în tigaie). După ce s-au prăjit clătitele, se rulează, se pudrează cu zahăr pudră şi se servesc cu sosul de cireşe.
Daca ti-a placut reteta noastra "CLATITE CU SOS DE CIRESE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite cu cirese si sos de ciocolata

Clatite cu cirese si sos de ciocolata

Se amesteca faina cu zaharul intr-un bol si se face o adancitura in mijloc. Se dau oul, laptele semidegresat

3 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse
Clatite cu mousse de ciocolata si sos de cirese/zmeura

Clatite cu mousse de ciocolata si sos de cirese/zmeura

Mousse de ciocolata Se incalzesc 150 ml frisca lichida pana aproape de punctul de fierbere, se

6 voturi    2 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 750 g cireşe
  • 60 g zahăr
  • puţină coajă rasă şi
  • zeama de la 2 portocale
  • 1 baton de scorţişoară
  • 5 linguri unt
  • 150 g făină
  • 350 ml lapte
  • 3 ouă
  • un vârf de cuţit de sare
  • 4 linguri apă minerală
  • zahăr pudră.

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Bilute de cocos la cuptor