autor:

Daniela

» » Aluaturi si Foietaje

Clatite cu urda si marar

Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iunie 2010

Ingrediente
3 oua, 1/2 l lapte, 1/2 l bere, 1 lingura ulei, faina alba, urda proaspata, marar, unt 50 g, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

22 voturi

Mod de preparare

Din oua, lapte, bere, sare, ulei si faina se face un aluat consistent ca smintina si se lasa la odihna 1/2 ora .

Se coc clatitele in tigaia speciala .

Urda, maruntita bine, se amesteca cu sarea si mararul taiat marunt si cu aceasta se vor umple clatitele.

Intr-un vas ceramic uns cu unt , se aseaza clatitele si se pun deasupra lor bucatele de unt.

Se dau la cuptor 15 minute, sint deosebit de crocante si bune , pofta buna sa aveti !
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu urda si marar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Clatite cu urda si marar

Clatite cu urda si marar

Din oua, faina, un praf de sare apa si lapte se face aluatul de clatite clasic. Eu intai bat ouale

3 voturi    7 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Clatite cu urda si marar

Clatite cu urda si marar

Intr-un bol punem urda si o amestecam cu mararul taiat marunt,ouale si sarea.Amestecam bine si lasam

2 voturi    2 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 25 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sinziana Maxim , 29 ianuarie 2015

    Dar a lor va fi Imparatia Cerurilor, Amin.

  • Fara foto

    Viorel Vio , 24 mai 2014

    In loc de sare puneti zahar si vanilie si sa vedeti ce desert minunat obtineti!

  • Fara foto

    Monika Atudorei , 02 octombrie 2013

    Mama mea punea si smantana pe deasupra...eu nu am facut niciodata dar imi aduc aminte ca in anii de copilarie erau tare bune...

    • Fara foto

      Viorica Verner , 23 august 2013

      Dar a lor va fi Imparatia Cerurilor, Amin.

    • Fara foto

      Vasile Selin , 21 august 2013

      sunt intradevar f.f. bune; incearca si see you pupe de pui desosate si calite see you ceapa ; asezate intr-o iena , cateva bucatele de unt si date la cuptor ; dupa ce lescoti din cuptor ( dupa cca 15 minyte) se impart , se pune deasupra samtana , sunt extraordinare- pofta buna.

    • Fara foto

      Lily Nelson , 21 august 2013

      Foarte ,foarte buna ,a facut si eu.

    • Fara foto

      Nicolina Hobjila , 21 august 2013

      cred ca sant foarte bune, bunute!

    • Fara foto

      Elena M Elena , 23 iulie 2013

      BUUUNE, F BUNE!

    • Fara foto

      Vali Oana Gradinaru , 15 iulie 2013

      Dar a lor va fi Imparatia Cerurilor, Amin.

    • Fara foto

      Rodica Stefan , 15 iulie 2013

      BUUUNE.....

    • Fara foto

      RODICA , 15 iulie 2013

      F F DELICIOASE...

    • Fara foto

      Viorica Cuc , 15 iulie 2013

      NU AM VAZUT SARACI GRASI NICI SA TINA CURA DE SLABIRE.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 iulie 2012

      Dana cat de bune sunt!

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Clatite am facut dar cu bere n-am incercat,ce gust or avea?Cred ca sunt bune!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Ce rol o avea berea in clatite, ca e prima data cand aud.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Delicioase,mai ales cu mãrar proaspãt!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Delicioase si apetisantae!***** Am salvat reteta( e o noutate berea in aluat; trebuie incercate).

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      Ce multe, ce frumoase, ce gustoase!

    • Fara foto

      burdulea maria elena , 01 iunie 2010

      Danielaaaaaaaaa ce bunatate ai gatit si multeeeeeee!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      Ce frumos arata,parca sunt niste soldatei.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      Ce bine arata !

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      Foarte gustoase!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      O bunatate clatitele tale Daniela...Norocul tau ca este post...altfel iti faceam o vizita...

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      Vin spre tine.................tare bune.

    • COSTINELA  M.

      COSTINELA M. (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      Cu bere ??? N-am incercat dar sigur o sa o fac - cred sa-s delicioase !!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

22 voturi

Ingrediente

  • 3 oua
  • 1/2 l lapte
  • 1/2 l bere
  • 1 lingura ulei
  • faina alba
  • urda proaspata
  • marar
  • unt 50 g
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela
Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Se oparesc 100 g de faina cu 200 ml. lapte fierbinte iar dupa ce se raceste se adauga drojdia

23 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fasole frecata, cu pirgalas si  slanina  prajita

Fasole frecata, cu pirgalas si slanina prajita

Fasolea se spala si se pune la inmuiat in apa calduta pentru 24 de ore (trebuie sa fie bine infoiata). Se

11 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Papricas din carne de gaina si ciuperci

Papricas din carne de gaina si ciuperci

Se caleste ceapa pina staluceste putin, se adauga carnea si se caleste si ea pina se coaguleaza

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

RODICA

F F DELICIOASE...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Aperitiv rapid