CLATITE DANTELATE CU SOMON SI BRANZA DE CAPRA

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
CLATITE DANTELATE CU SOMON SI BRANZA DE CAPRA

Ingrediente

  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 1 lingura de zahar
  • 1/2 lingurita coaja rasa de portocale
  • 500 ml apa minerala
  • 2 cani de faina
  • somon file'
  • crema de branza de capra
  • castravete verde
  • ulei
  • un strop de magie
  • multa dragoste
  • Mai ai nevoie de o sticla de plastic de 500 ml careia ii gauresti dopul in 5-6 locuri.

Mod de preparare

Imi plac clatitele. In fel si chip: dulci, sarate, mai subtiri sau mai groase, rotunde sau in forme ciudate...

Dar...dantelate?

De ce nu?

Iar combinatia de dulce-sarat este preferata mea. Va veti convinge...

Pentru clatite: Oul impreuna cu praful de sare si coaja de portocala le bati cu ajutorul telului.Adaugi zaharul si apa minerala, continuand sa bati.Faina o torni in ploaie, amestecand rapid, astfel incat sa nu se formeze cocoloase. Trebuie sa obtii un aluat de consistenta unei smantani subtiri.

La final presari putina magie si mai amesteci putin.

Torni compozitia in sticla si astupi cu dopul.

In tigaia bine incalzita si unsa cu ulei coci clatitele turnate cu sticla, in diferite forme.

Se coc foarte repede si le intorci cu grija, ca sa nu se rupa.

Montare:

Pe fiecare clatita asezi cate o felie de somon, pe care o ungi cu crema de branza si presari castravete tocat marunt.

Rulezi cu grija si le impachetezi la capete, ca pe sarmale.

Le servesti presarate cu multa dragoste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise