autor:

amalia

» » , , Aperitive, Aperitive cu brinza, Mancaruri cu peste

CLATITE DANTELATE CU SOMON SI BRANZA DE CAPRA

Autor: amalia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: amalia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 februarie 2016

Ingrediente
1 ou, un praf de sare, 1 lingura de zahar, 1/2 lingurita coaja rasa de portocale, 500 ml apa minerala, 2 cani de faina, somon file', crema de branza de capra, castravete verde, ulei, un strop de magie, multa dragoste, Mai ai nevoie de o sticla de plastic de 500 ml careia ii gauresti dopul in 5-6 locuri.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

16 voturi

Mod de preparare

Imi plac clatitele. In fel si chip: dulci, sarate, mai subtiri sau mai groase, rotunde sau in forme ciudate...
Dar...dantelate?
De ce nu?
Iar combinatia de dulce-sarat este preferata mea. Va veti convinge...

Pentru clatite: Oul impreuna cu praful de sare si coaja de portocala le bati cu ajutorul telului.Adaugi zaharul si apa minerala, continuand sa bati.Faina o torni in ploaie, amestecand rapid, astfel incat sa nu se formeze cocoloase. Trebuie sa obtii un aluat de consistenta unei smantani subtiri.
La final presari putina magie si mai amesteci putin.
Torni compozitia in sticla si astupi cu dopul.

In tigaia bine incalzita si unsa cu ulei coci clatitele turnate cu sticla, in diferite forme.

Se coc foarte repede si le intorci cu grija, ca sa nu se rupa.

Montare:
Pe fiecare clatita asezi cate o felie de somon, pe care o ungi cu crema de branza si presari castravete tocat marunt.
Rulezi cu grija si le impachetezi la capete, ca pe sarmale.

Le servesti presarate cu multa dragoste.
Daca ti-a placut reteta noastra "CLATITE DANTELATE CU SOMON SI BRANZA DE CAPRA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Macrou in folie la cuptor

Macrou in folie la cuptor

Se ia macroul, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, se umple cu feliute subtiri de lamaie

31 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste
Pirjoale de peste

Pirjoale de peste

- Se marunteste fileul de peste. - Se scoate miezul de piine. - Se marunteste patrunjelul, coriandrul,

4 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

16 voturi

Ingrediente

  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 1 lingura de zahar
  • 1/2 lingurita coaja rasa de portocale
  • 500 ml apa minerala
  • 2 cani de faina
  • somon file'
  • crema de branza de capra
  • castravete verde
  • ulei
  • un strop de magie
  • multa dragoste
  • Mai ai nevoie de o sticla de plastic de 500 ml careia ii gauresti dopul in 5-6 locuri.

Raporteaza reteta

Retete
de amalia
Pasca fara aluat

Pasca fara aluat

Punem ouale intr-un castron suficient de mare, adaugam zaharul si zaharul vanilinat si batem bine

24 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Cheesecake cu ciocolata (la rece)

Cheesecake cu ciocolata (la rece)

Biscuitii digestivi se sfarama si apoi se adauga margarina topita. Amesteci bine pana cand obtii

24 voturi    1 comentariu
4h
Dulciuri diverse
TORT FESTIV DE REVELION

TORT FESTIV DE REVELION

1. Blat: Galbenusurile le freci spuma impreuna cu praful de sare si zaharul. Apoi bati albusurile

1 vot    0 comentarii
4h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Piftie de peste Piftie de peste

1. Peștele curățat și spălat bine se pune la fiert în aproximativ 3 litri de apă, împreună cu legumele ( doar vreo

0 voturi    0 comentarii
2h
Aperitive
Ghiveci de legume si midii afumate Ghiveci de legume si midii afumate

Se spala, se curata legumele si apoi se taie in bucatii de aproximativ aceeasi marime. Se caleste usturoiul impreuna cu baconul taiat

0 voturi    0 comentarii
40 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Fish finger (file de peste pane)