CLATITE DANTELATE CU SOMON SI BRANZA DE CAPRA

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
CLATITE DANTELATE CU SOMON SI BRANZA DE CAPRA

Ingrediente

  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 1 lingura de zahar
  • 1/2 lingurita coaja rasa de portocale
  • 500 ml apa minerala
  • 2 cani de faina
  • somon file'
  • crema de branza de capra
  • castravete verde
  • ulei
  • un strop de magie
  • multa dragoste
  • Mai ai nevoie de o sticla de plastic de 500 ml careia ii gauresti dopul in 5-6 locuri.

Mod de preparare

Imi plac clatitele. In fel si chip: dulci, sarate, mai subtiri sau mai groase, rotunde sau in forme ciudate...

Dar...dantelate?

De ce nu?

Iar combinatia de dulce-sarat este preferata mea. Va veti convinge...

Pentru clatite: Oul impreuna cu praful de sare si coaja de portocala le bati cu ajutorul telului.Adaugi zaharul si apa minerala, continuand sa bati.Faina o torni in ploaie, amestecand rapid, astfel incat sa nu se formeze cocoloase. Trebuie sa obtii un aluat de consistenta unei smantani subtiri.

La final presari putina magie si mai amesteci putin.

Torni compozitia in sticla si astupi cu dopul.

In tigaia bine incalzita si unsa cu ulei coci clatitele turnate cu sticla, in diferite forme.

Se coc foarte repede si le intorci cu grija, ca sa nu se rupa.

Montare:

Pe fiecare clatita asezi cate o felie de somon, pe care o ungi cu crema de branza si presari castravete tocat marunt.

Rulezi cu grija si le impachetezi la capete, ca pe sarmale.

Le servesti presarate cu multa dragoste.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor