autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

CLATITE FOI

Autor: Mihaela76 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela76 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 iulie 2008

Ingrediente
4 oua, 500 gr faina, 700 ml lapte, 200 ml apa minerala,6 linguri ulei masline, un varf cutit sare, 4 linguri zahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Se bat ouale cu sarea intr-un castron, adaugandu-se treptat, faina, amestecandu-se continuu sa nu se formeze cocoloase. Se subtiaza compozitia turnand, putin cate putin laptele, pana cand devina ca o smantana lichida. Se aseza pe foc o tigaie sa se infierbante, se unge putin cu ulei, apoi se toarna un polonic din compozitie; se apleaca tigaia in toate partile , pana se acopera complEt fundul. Dupa ce clatita s-a rumenit pe o parte, se intoarce si pe cealalta parte.
Se servesc calde, umplute cu diverse compozitii. Se impaturesc sau se ruleaza
Daca ti-a placut reteta noastra "CLATITE FOI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Lasagna cu foi de clatite

Lasagna cu foi de clatite

Sos bolognese - Se curăță legumele și se toacă mărunt; - Se călește usturoiul în

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Langosi cu smantana, usturoi si branza

Langosi cu smantana, usturoi si branza

Se framanta din toate ingredientele un aluat care se pune intr-o punga unsa cu ulei si se lasa la

39 voturi    6 comentarii
3h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    ce bune sunt! ce frumoase au iesit!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 27 februarie 2010

    Cred ca este cel mai la indemana desert. Toata lumea il apreciaza.... Eu le fac doar cu apa minerala....

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 februarie 2010

    Foarte tare ne plac, fac destul de des.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 10 iulie 2009

      O reteta clasica foarte buna.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2009

      Se pot face de post numai: faina, apa minerala, ulei si praf de copt. Ies foarte bune.

    • Fara foto

      Mihaela76 (Chef de cuisine) , 26 martie 2009

      Scuze, apa se adauga concomitent cu laptele.

    • Fara foto

      arthur , 29 ianuarie 2009

      Nu vad unde e apa minerala folosita in reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 500 gr faina
  • 700 ml lapte
  • 200 ml apa minerala,6 linguri ulei masline
  • un varf cutit sare
  • 4 linguri zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela76
PASTAI VERZI CU BULION

PASTAI VERZI CU BULION

Ceapa taiata marunt se pune la prajit in ulei oala sub presiune. Se adauga pastaile, spalate si rupte

3 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta de caise

Tarta de caise

Se scot samburii fructelor si se presara cu putin zahar. Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul

16 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
PIFTELE VITA

PIFTELE VITA

Morcovii si cartoful se rad pe razatoarea mica, painea se moaie in apa, patrunjelul se toaca marunt.

2 voturi    7 comentarii
1h
Aperitive cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

ce bune sunt! ce frumoase au iesit!

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Paine simpla frumos impletita