Reteta postata pe: 09 noiembrie 2013
Ingrediente
Pentru clatite:, 250 ml lapte, 150 g faina, 3 oua, dulceata, 2-3 banane, cateva picaturi esenta de vanilie, unt cat o nuca, un praf de sare, Pentru sirop:, un pahar cu apa, coaja si zeama de la o lamaie, scortisoara, 150 g zahar
Dificultate: Medie | Timp: 1h
Mod de preparare
Se pun intr-un castron ouale, laptele , esenta de vanilie, praful de sare si se amesteca bine.Se adauga incetul cu incetul faina amestecand continuu.Se mai adauga o lingurita de unt si se amesteca din nou.Se unge o tigaie cu putin unt , se incinge iar cu ajutorul unui polonic se pune compozitie in tigaie miscand tigaia astfel incat compozitia sa acopere perfect fundul tigaii.Cand clatita s-a rumenit pe o parte se intoarce si pe cealalta parte si se lasa sa se rumeneasca si pe aceasta.Cand clatita este rumenita pe ambele parti se scoate din tigaie , se aseaza pe o farfurie si se acopera cu un capac sau un prosop.La fel se procedeaza si cu restul de compozitie pana cand o terminam.
Cand am terminat cu "confectionarea" acestora trecem sa le umplem.Eu le-am umplut cu dulceata de capsuni
peste care am pus cateva rondele de banana.
Separat pregatim urmatorul sirop:se amesteca apa cu zeama si coaja de lamaie ,scortisoara si zaharul.Se pune pe foc si se amesteca bine lasand pana se topeste zaharul .
Impaturim sub forma de sul fiecare clatita , le punem intr-o tava si turnam siropul peste ele.
Dam la cuptor pentru 8-10 min.
Servim ca atare sau pudrate cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite gratinate" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Se amesteca toate ingredientele pt clatite cu untul topit dar rece,si se trece la clasica preparare
6 voturi
3 comentarii
50 min
Pentru clatita am amestecat laptele cu oul, am pus faina, 2-3 linguri odata si am amestecat bine
1 vot
0 comentarii
45 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate