Clatite gratinate, cu carne de pui

Am copt clatitele ca pe cele obisnuite.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Clatite gratinate, cu carne de pui

Ingrediente

  • Ingrediente pentru clatite
  • 400 ml lapte
  • 1 ou mare
  • 250 gr faina
  • 1 ceapa
  • sare
  • pipet
  • condimente pentru pui
  • Ingrediente pentru umplutura
  • 400 gr piept de pui
  • 200 gr crema de branza cu verdeata
  • o jumatate de ardei gra rosu sau ardei macinat
  • o jumatate de ceapa
  • 1 lingura de ulei
  • sare
  • piper, dupa gust
  • 100 gr cascaval ras
  • 1 ou
  • 3 linguri de smantana

Mod de preparare

Pentru clatita am amestecat laptele cu oul, am pus faina, 2-3 linguri odata si am amestecat bine sa nu se formeze cocoloase. Am condimentat dupa gust cu sare, piper si condimente de pui pentru o culoare mai rosiatica la clatite.

Am copt clatitele ca pe cele obisnuite.

Intre timp, tocam pieptul de pui. Se pune ulei in oala, se caleste si se adauga pieptul de pui. Dupa ce isi schimba culoarea, se adauga putina apa si se fierbe pana ce scade intreaga apa. Le lasam sa se raceasca putin si amestecam carnea cu crema de branza cu verdeata, sare si piper dupa gust. Adaugam si condimentele pentru pui.

Cu o lingura, se ia din compozitie si se umplu clatitele si le asezam in vasul yena. Deasupra se bate un ou cu smantana si se da la cuptor 15-20 de minute. Deasupra, inainte de a le scoate, se rade cascaval.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura