autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

CLATITE GRECESTI

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
1 cesta ulei de masline extra virgin, 3-4 cesti apa calaie, 1 kg faina, 1ceasca masline negre, fara samburi, taiate in doua, 1 ceasca masline verzi, fara samburi, taiate in doua, 1 ceapa de marime potrivita, tocata marunt, 1 lingura maghiran, tocat marunt, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Intr-un castron mare se amesteca maslinele, maghiranul, sarea si piperul. Se dauga faina
si se amesteca bine. Se toarna câte putin apa calâie pâna se obtine un aluat potrivit.
2. Intr-o tigaie se încinge uleiul de masline. Se ia câte o lingura de aluat si se pune in uleiul încins.
Se rumenesc
Daca ti-a placut reteta noastra "CLATITE GRECESTI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Colac de dat la grinda

Colac de dat la grinda

Din ingredientele de mai sus se framinta un aluat potrivit de tare, se lasa la crescut, se preframinta

25 voturi    11 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
Lipii cu branza

Lipii cu branza

Drojdia se dizolva in apa calduta cu zaharul. Adaugam uleiul, faina si un praf de sare si framantam

1 vot    1 comentariu
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 cesta ulei de masline extra virgin
  • 3-4 cesti apa calaie
  • 1 kg faina
  • 1ceasca masline negre
  • fara samburi
  • taiate in doua
  • 1 ceasca masline verzi
  • fara samburi
  • taiate in doua
  • 1 ceapa de marime potrivita
  • tocata marunt
  • 1 lingura maghiran
  • tocat marunt
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Gogosi pufoase cu mere