autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

CLATITE GRECESTI

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
1 cesta ulei de masline extra virgin, 3-4 cesti apa calaie, 1 kg faina, 1ceasca masline negre, fara samburi, taiate in doua, 1 ceasca masline verzi, fara samburi, taiate in doua, 1 ceapa de marime potrivita, tocata marunt, 1 lingura maghiran, tocat marunt, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Intr-un castron mare se amesteca maslinele, maghiranul, sarea si piperul. Se dauga faina
si se amesteca bine. Se toarna câte putin apa calâie pâna se obtine un aluat potrivit.
2. Intr-o tigaie se încinge uleiul de masline. Se ia câte o lingura de aluat si se pune in uleiul încins.
Se rumenesc
Daca ti-a placut reteta noastra "CLATITE GRECESTI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cornulete sarate

Cornulete sarate

Se pune drojdia intr-un bol cu lapte(200 ml) caldut sa dospeasca cca 10-15 min,se pune faina intr-un

12 voturi    1 comentariu
2h
Aluaturi si Foietaje
Queijadas de Sintra cu cocos (traditional portughez)

Queijadas de Sintra cu cocos (traditional portughez)

1)Pt. aluat: Amestecã apa, untul, fãina si sarea. Frãmântã bine. Lasã sã odihneascã 10

5 voturi    11 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 cesta ulei de masline extra virgin
  • 3-4 cesti apa calaie
  • 1 kg faina
  • 1ceasca masline negre
  • fara samburi
  • taiate in doua
  • 1 ceasca masline verzi
  • fara samburi
  • taiate in doua
  • 1 ceapa de marime potrivita
  • tocata marunt
  • 1 lingura maghiran
  • tocat marunt
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Gomboti cu prune