autor:

autor

» » Dulciuri diverse

Clatite la cuptor cu gem de caise

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
(pentru 4 persoane): 80 g faina, 200 ml lapte, 2 oua + un galbenus, un varf de cutit de sare, un varf de cutit de zahar, unt pentru prajit, Garnitura 200 g gem de caise (sau dulceata), 60 g migdale curatate de coaja si taiate in feliute, 150 g frisca batuta, 50 ml frisca lichida, 30 ml rom.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se amesteca faina cernuta cu sarea si zaharul. Se face o adancitura in mijloc. Se sparg ouale in ea. Se adauga galbenusul. Se incorporeaza incet-incet in faina, pornind de la mijloc catre exteriorul castronului. Cand aluatul e omogen, se varsa incetisor laptele, amestecand pentru a nu se forma cocoloase. Se lasa sa se odihneasca la temperatura camerei vreme de 10 minute. In timpul acesta, se prajeste usor, fara pic de grasime, intr-un vas de teflon, migdalele taiate. Se pune gemul sau dulceata de caise sa se infierbante pe foc mijlociu, apoi se amesteca cu romul. Se impatureste gemul in doua. Se prajesc opt clatite in unt fierbinte. Se unge fiecare clatita in parte cu putin gem cu rom si se presara deasupra cateva migdale prajite. Iar se impaturesc in patru pentru a forma un cornet. Se aseaza clatitele intr-un vas de portelan sau de yena, cu varful orientat catre mijloc si se porneste cuptorul. Se amesteca frisca batuta cu frisca lichida. Se toarna peste clatite. Se pune restul (cealalta jumatate) de gem de caise si de migdale peste clatite. Se baga vasul la cuptor vreme de zece minute.
Se servesc imediat
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite la cuptor cu gem de caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Se fierbe apa cu zaharul pana se leaga siropul. Se trage de-o parte si se adauga untul,pana se topeste,apoi

105 voturi    21 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Ecler Sidy

Ecler Sidy

Intr-o olita se pune la fiert apa, grasimea si sarea.Cind da primul clocot, se trage de pe foc si

14 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • (pentru 4 persoane): 80 g faina
  • 200 ml lapte
  • 2 oua + un galbenus
  • un varf de cutit de sare
  • un varf de cutit de zahar
  • unt pentru prajit
  • Garnitura 200 g gem de caise (sau dulceata)
  • 60 g migdale curatate de coaja si taiate in feliute
  • 150 g frisca batuta
  • 50 ml frisca lichida
  • 30 ml rom.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Budinca de gris