Se pregateste aluatul pentru clatite,din lapte,2 oua,faina si se fac in asa fel incat sa iasa subtiri;
Carnea se spala,se curata de pielite,se taie bucati;
Ceapa se curata, se toaca,se pune la calit in ulei,iar cand este aproape gata, se adauga carnea,care se lasa sa se rumeneasca putin;
Se scurge de ulei,iar cand s-a racit se da prin masina de tocat,iar compozitia rezultata se freaca cu smantana;
Se asezoneaza compozitia,cu aceasta urmand sa umplem clatitele;
In mijlocul fiecarei clatite,se pune cate 1-2 linguri de umplutura,se impacheteza,se trec clatitele prin ou batut,prin pesmet si se pun la rumenit in ulei,cate 3-4 minute pe fiecare parte;
Mazarea se pune la fiert in apa cu sare,iar cand este gata se scurge de apa si se pune la calit,pentru 5 minute in unt;
Pe un paltou se pun clatitele intr-o parte,in cealalta se pune mazarea,iar peste preparat se presara marar tocat,servindu-se preparatul cald.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii