Clatite picante cu spanac

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4oua
  • 350gr. faina
  • 500ml. lapte
  • sare
  • piper
  • 2linguri ulei de masline
  • 450gr. frunze de spanac
  • nucsoara macinata
  • 350gr. branza de vaci
  • 100gr. parmezan ras
  • 1galbenus
  • 2 catei de usturoi
  • 500gr. rosii pasate
  • 2 linguri bulion
  • 2 lingurite busuioc uscat
  • 2 cepe;

Mod de preparare

Pentru aluatul de clatite, amestecam ouale cu faina, apoi adaugam laptele. Condimentati cu sare si piper. Lasati aluatul sa se odihneasca timp de 20 min.Pentru umplutura, curatati o ceapa, tocati-o, apoi caliti-o intr-o lingura de ulei.Adaugati frunzele de spanac si lasati-le sa se inmoaie in tigaieCondimentati cu sare si pipep, apoi puneti nucsoara macinata.Lasati amestecul sa se raceasca, apoi pasati-lAdaugati branza de vaci,50gr. parmezan si galbenusul.Curatati o ceapa.si usturoiul, apoi tocati-le.Caliti-le in ulei.Adaugati rosiile pasate, bulionul si busuiocul si lasati-le pe toate sa fiarba timp de 15min.Incalziti cuptorul la 200gr. C.

Coaceti clatitele. Turnati 1/2 din sosul de rosii intr-o forma de sufleu.Ungati fiecare clatita cu umplutura de spanac si pliati-le.Asezati-le in forma de sufleu, peste sos, apoi turnati restul de sos peste ele. Presarati restul de branza pe deasupra si dati totul la cuptor timp de 20min. Ornati cu busuioc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise