autor:

Vekas

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Clatite picante cu spanac

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 07 septembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 07 septembrie 2006

Ingrediente
4oua, 350gr. faina, 500ml. lapte, sare, piper, 2linguri ulei de masline, 450gr. frunze de spanac, nucsoara macinata, 350gr. branza de vaci, 100gr. parmezan ras, 1galbenus, 2 catei de usturoi, 500gr. rosii pasate, 2 linguri bulion, 2 lingurite busuioc uscat, 2 cepe

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Pentru aluatul de clatite, amestecam ouale cu faina, apoi adaugam laptele. Condimentati cu sare si piper. Lasati aluatul sa se odihneasca timp de 20 min.Pentru umplutura, curatati o ceapa, tocati-o, apoi caliti-o intr-o lingura de ulei.Adaugati frunzele de spanac si lasati-le sa se inmoaie in tigaieCondimentati cu sare si pipep, apoi puneti nucsoara macinata.Lasati amestecul sa se raceasca, apoi pasati-lAdaugati branza de vaci,50gr. parmezan si galbenusul.Curatati o ceapa.si usturoiul, apoi tocati-le.Caliti-le in ulei.Adaugati rosiile pasate, bulionul si busuiocul si lasati-le pe toate sa fiarba timp de 15min.Incalziti cuptorul la 200gr. C.
Coaceti clatitele. Turnati 1/2 din sosul de rosii intr-o forma de sufleu.Ungati fiecare clatita cu umplutura de spanac si pliati-le.Asezati-le in forma de sufleu, peste sos, apoi turnati restul de sos peste ele. Presarati restul de branza pe deasupra si dati totul la cuptor timp de 20min. Ornati cu busuioc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite picante cu spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
tocanita de rosi cu mamaliguta

tocanita de rosi cu mamaliguta

se taie ceapa solzisori si ardeiul fideluta si se calesc se aduaga rosiile din conserva si se mai

8 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pulpe aromate pe pat de varza creata

Pulpe aromate pe pat de varza creata

Pulpele de pui se spala bine si li se indeparteaza pielita. Din sosul de soia, cel de chili, sare,

8 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 4oua
  • 350gr. faina
  • 500ml. lapte
  • sare
  • piper
  • 2linguri ulei de masline
  • 450gr. frunze de spanac
  • nucsoara macinata
  • 350gr. branza de vaci
  • 100gr. parmezan ras
  • 1galbenus
  • 2 catei de usturoi
  • 500gr. rosii pasate
  • 2 linguri bulion
  • 2 lingurite busuioc uscat
  • 2 cepe

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Carne de pui cu sos de ciuperci si orez cu legume