autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Clatite picante umplute cu dovleac

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 bucati) -, Aluatul: 3 oua, , 6 linguri de lapte, , 75 g faina, , 50 g unt, , sare, , 1 lingura unt pentru prajit., Umplutura: 50 g seminte de dovleac, , 500 g miez de dovleac, , 2 linguri unt, , 1 catel de usturoi, , 2 fire salvie, , 125 g branza de vaci, , 1 galbenus, , sare, , piper, , 200 g smantana acrisoara, , grasime pentru uns forma.

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele si, cand aluatul e gata, se lasa sa se odihneasca circa 30 de minute, dupa care se fac 6 clatite subtiri si se prajesc, pe rand, in unt (putin) intr-o tigaie de teflon (diametrul 18 cm). Apoi se prepara umplutura. Semintele de dovleac (cojite) se rumenesc intr-o tigaie - fara grasime - si se lasa sa se raceasca. Se da miezul pe razatoarea mare si se prajeste in unt incins circa 3 minute. Se adauga usturoiul presat si salvia taiata fasii si se mai lasa sa se prajeasca 1-2 minute. Cand s-au racit, se amesteca bine dovleacul prajit (cu usturoi si salvie) cu branza, galbenusul si semintele rumenite si se gusta de sare si piper. Smantana batuta bine se toarna intr-o forma (termorezistenta) unsa cu putin unt sau ulei in care se asaza apoi una langa alta clatitele umplute in prealabil cu compozitia de dovleac si branza, si rulate (cu marginile indoite spre interior). Se baga in cuptor si se coc circa 20 de minute la 200°C. Se pot presara - eventual - cu piper macinat mai mare si se servesc fierbinti sau caldute - dupa gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite picante umplute cu dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta cu branza sarata si bere

Placinta cu branza sarata si bere

Se bat bine ouale cu telul, apoi se adauga berea si se bat pana se omogenizeaza. Se adauga branza

9 voturi    2 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje
Paine cu iaurt si seminte de in

Paine cu iaurt si seminte de in

Am pus ingredientele in masina de paine exact in ordinea asta,am lasat la framantat si dospit,apoi

2 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 bucati) -
  • Aluatul: 3 oua
  • 6 linguri de lapte
  • 75 g faina
  • 50 g unt
  • sare
  • 1 lingura unt pentru prajit.
  • Umplutura: 50 g seminte de dovleac
  • 500 g miez de dovleac
  • 2 linguri unt
  • 1 catel de usturoi
  • 2 fire salvie
  • 125 g branza de vaci
  • 1 galbenus
  • sare
  • piper
  • 200 g smantana acrisoara
  • grasime pentru uns forma.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Coronita cu fructe