autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Clatite picante umplute cu dovleac

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 bucati) -, Aluatul: 3 oua, , 6 linguri de lapte, , 75 g faina, , 50 g unt, , sare, , 1 lingura unt pentru prajit., Umplutura: 50 g seminte de dovleac, , 500 g miez de dovleac, , 2 linguri unt, , 1 catel de usturoi, , 2 fire salvie, , 125 g branza de vaci, , 1 galbenus, , sare, , piper, , 200 g smantana acrisoara, , grasime pentru uns forma.

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele si, cand aluatul e gata, se lasa sa se odihneasca circa 30 de minute, dupa care se fac 6 clatite subtiri si se prajesc, pe rand, in unt (putin) intr-o tigaie de teflon (diametrul 18 cm). Apoi se prepara umplutura. Semintele de dovleac (cojite) se rumenesc intr-o tigaie - fara grasime - si se lasa sa se raceasca. Se da miezul pe razatoarea mare si se prajeste in unt incins circa 3 minute. Se adauga usturoiul presat si salvia taiata fasii si se mai lasa sa se prajeasca 1-2 minute. Cand s-au racit, se amesteca bine dovleacul prajit (cu usturoi si salvie) cu branza, galbenusul si semintele rumenite si se gusta de sare si piper. Smantana batuta bine se toarna intr-o forma (termorezistenta) unsa cu putin unt sau ulei in care se asaza apoi una langa alta clatitele umplute in prealabil cu compozitia de dovleac si branza, si rulate (cu marginile indoite spre interior). Se baga in cuptor si se coc circa 20 de minute la 200°C. Se pot presara - eventual - cu piper macinat mai mare si se servesc fierbinti sau caldute - dupa gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite picante umplute cu dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Saratele din foietaj cu susan

Saratele din foietaj cu susan

Intindem pe masa foietajul, il taiem fasii lungi de 8 cm si groase de 3 cm, le ungem cu untul topit,

1 vot    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine impletita

Paine impletita

Intr-un castron amestecati 1 cana jumate de faina, drojdia, zaharul, sarea, mirodeniile. Separat

5 voturi    2 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 bucati) -
  • Aluatul: 3 oua
  • 6 linguri de lapte
  • 75 g faina
  • 50 g unt
  • sare
  • 1 lingura unt pentru prajit.
  • Umplutura: 50 g seminte de dovleac
  • 500 g miez de dovleac
  • 2 linguri unt
  • 1 catel de usturoi
  • 2 fire salvie
  • 125 g branza de vaci
  • 1 galbenus
  • sare
  • piper
  • 200 g smantana acrisoara
  • grasime pentru uns forma.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Grisine de dovleac