Clatite-surpriza de cartofi

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 gr faina alba,
  • 1 cubulet drojdie (sau 1/2 plic de drojdie uscata),
  • 1 lingura zahar tos,
  • 200 ml lapte,
  • 250 gr cartofi,
  • 150 gr cascaval ras,
  • 1 ou,
  • 1 margarina pentru gatit,
  • sare,
  • praf nucsoara,
  • piper alb

Mod de preparare

Procedezi astfel: din faina, drojdie, zahar, sare si 150 ml lapte caldut framanti un aluat, pe care il lasi sa se "odihneasca" cam 1 ora la caldura. Intre timp fierbi cartofii in coaja, ii cureti si omogenizezi cu oul, cascavalul ras, restul de lapte, 50 gr margarina topita, sare, piper alb si nucsoara. Dupa ce dospeste aluatul, se amesteca finut cele doua mase, apoi mai lasam inca vreo 30 de minute la repaus. Formam clatite de dimensiunile dorite si le prajim la foc potrivit in restul de margarina (200 gr) - nu ulei sau untura!!!

Se pot servi calde, cu sos de marar sau sos de mustar cu ceapa verde, sau reci, cu felii de somon (peste) afumat sau crema de icre.

Sfatul meu: va sugerez sa faceti portie dubla, caci sunt delicioase si vor fi devorate instantaneu. Chiar si dupa 1-2 zile isi pastreaza prospetimea, ramanand pufoase.

Recomandare:

- sos de marar - amesteci iaurt cu marar verde tocat, 1 catel usturoi pisat, putina zeama de lamaie, sare si piper alb. Lasi la frigider 2-3 ore sa se intrepatrunda aromele, apoi servesti;

- sos de mustar cu ceapa verde - amesteci iaurt cu mustar, cateva picaturi de ulei, ceapa verde taiata marunt, sare, piper. Poate fi servit imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise