Pentru clatite
1. Amesteca faina cu sarea.Adauga ouale, 50 ml lapte si 1 lingura ulei si amesteca bine.Amestecand, adauga incet apa minerala si laptele ramas, pana vei obtine un aluat subtire si omgen (daca are cocoloase, atunci da-l prin strecuratoare).Adauga ierburile si amesteca.Lasa aluatul sa stea 30 minute la rece.
2. Incinge o tigaie la foc potrivit, apoi adauga 1 lingurita ulei(se va adauga cate 1 lingurita de ulei inainte de a praji fiecare clatita).Toarna un polonic mic de aluat pentru fiecare clatita.Prajeste clatitele 2-3 minute pe fiecare parte, pana devin aurii.
Pentru umplutura
1. Incalzeste cuptorul la 200°C.Aseaza o clatita pe o farfurie.Unge-ocu 1 lingurita ketchup si 1 lingurita branza topita.Apoi aseaza 1 felie de parizer si una de sunca.Deasupra pune 2 linguri boabe de porumb, apoi mai pune cate 1 lingurita ketchup si 1 lingurita branza topita.Impatura clatita in forma de patrat si aseaz-o cu partea impaturita in jos intr-un vas termorezistent.Repeta procedura cu clatitele ramase.
2. Dupa ce ai pus toate clatitele in vas, aseaza cate o felie de rosie deasupra fiecareia, apoi decoreaza-le cu branza topita.Da clatitele la cuptor 10-15 minute, apoi serveste-le.
Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...
Prajitura BountyCartofii fierti se curata de coaja, se clatesc cu apa rece si se taie cubulete.
Omleta cu cartofi, branza si mararReteta aceasta am pregatit-o de Paste.
Rulada din fleica de porc, cu carne tocataDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii