autor:

Dachman Laura

» » , , , , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive, Aperitive, Aperitive, Aperitive, Mancaruri cu carne

Clatite umplute, aromate cu ierburi amestecate

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 august 2009

Ingrediente
Pentru clatite, •100 gr faina, •2 oua, •200 ml lapte, •100 ml apa minerala, •2 linguri ierburi amestecate (rozmarin,thymus,busuioc,majoran,patrunjel,oregano), •1 lingura ulei, plus pentru prajit, •Un praf de sare, Pentru umplutura, •Ketchup, •80 gr branza topita, •1 conserva (de 300 gr) boabe de porumb, scurse, •8 felii de parizer, •8 felii de sunca, •1 rosie, taiata felii, , :) Pentru mai multe retete noi vizitati blogul http://lauradfood.blogspot.com/

Dificultate: Redusa Timp: 1h

17 voturi

Mod de preparare

Pentru clatite
1. Amesteca faina cu sarea.Adauga ouale, 50 ml lapte si 1 lingura ulei si amesteca bine.Amestecand, adauga incet apa minerala si laptele ramas, pana vei obtine un aluat subtire si omgen (daca are cocoloase, atunci da-l prin strecuratoare).Adauga ierburile si amesteca.Lasa aluatul sa stea 30 minute la rece.
2. Incinge o tigaie la foc potrivit, apoi adauga 1 lingurita ulei(se va adauga cate 1 lingurita de ulei inainte de a praji fiecare clatita).Toarna un polonic mic de aluat pentru fiecare clatita.Prajeste clatitele 2-3 minute pe fiecare parte, pana devin aurii.


Pentru umplutura
1. Incalzeste cuptorul la 200°C.Aseaza o clatita pe o farfurie.Unge-ocu 1 lingurita ketchup si 1 lingurita branza topita.Apoi aseaza 1 felie de parizer si una de sunca.Deasupra pune 2 linguri boabe de porumb, apoi mai pune cate 1 lingurita ketchup si 1 lingurita branza topita.Impatura clatita in forma de patrat si aseaz-o cu partea impaturita in jos intr-un vas termorezistent.Repeta procedura cu clatitele ramase.
2. Dupa ce ai pus toate clatitele in vas, aseaza cate o felie de rosie deasupra fiecareia, apoi decoreaza-le cu branza topita.Da clatitele la cuptor 10-15 minute, apoi serveste-le.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite umplute, aromate cu ierburi amestecate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cordon bleu de pui

Cordon bleu de pui

Se presara sare peste fiecare fileu de pui. Daca sunt prea groase se bat putin cu ciocanul pentru

6 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Sarmale cu carne de porc si varza acra in dovleac

Sarmale cu carne de porc si varza acra in dovleac

Sarmalele sunt nelipsite pe masa de sarbatori, iar daca le fierbeti in dovleac va veti bucura de

17 voturi    10 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 22 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 25 august 2012

    Am facut proba acestei retete,e foarte buna...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2010

    Nu am pregatit niciodata asa ceva dar cred ca sunt o bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

    Hmmm,ce bunatate...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2010

      Foarte gustoase, tentante.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2009

      Bun,bun,felicitari.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2009

      un fel de tort de clatite-aperitiv? foarte interesant!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2009

      Laura bravo tie ! Inca una din retetele tale minunate !!! Am sa incers si eu cu siguranta !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 decembrie 2009

      De cate ori trec pe aici nu ma pot abtine, trebiue sa spun ca sunt minunate aceste clatite.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2009

      Foarte bune!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2009

      Foarte interesantă reţeta, am să fac şi eu.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2009

      Delicioase.....

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2009

      Feicitari pentru prezentare!!!

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2009

      buna,gustoasa,o delicatesa.eu le prepar,pun in compozitie diverse si le fac sub forma de rulada.am salvat-o.felicitari

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2009

      tare gustoase!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      Cred ca sunt foarte bune,prebuie incercate.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Apetisante si atragatoare...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Apetisant...

    • Fara foto

      emadina , 07 septembrie 2009

      Sunt f.bune - marjoram e maghernul iar thzmus e cimbru... Asta pt.a le fi mai usor la toti sa le faca.

    • Fara foto

      cori , 07 septembrie 2009

      Cred ca sunt un deliciu.Felicitari !

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 28 august 2009

      Felicitari ! foarte bune...

    • maria82

      maria82 (Chef de cuisine) , 27 august 2009

      Interesant. Felicitari!!!! O sa probez si eu.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 august 2009

      Cred ca sunt un deliciu,o reteta tare buna,felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

17 voturi

Ingrediente

  • Pentru clatite
  • •100 gr faina
  • •2 oua
  • •200 ml lapte
  • •100 ml apa minerala
  • •2 linguri ierburi amestecate (rozmarin,thymus,busuioc,majoran,patrunjel,oregano)
  • •1 lingura ulei
  • plus pentru prajit
  • •Un praf de sare
  • Pentru umplutura
  • •Ketchup
  • •80 gr branza topita
  • •1 conserva (de 300 gr) boabe de porumb
  • scurse
  • •8 felii de parizer
  • •8 felii de sunca
  • •1 rosie
  • taiata felii
  • :) Pentru mai multe retete noi vizitati blogul http://lauradfood.blogspot.com/

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Am facut proba acestei retete,e foarte buna...

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Tochitura ardeleneasca