autor:

Laura_Nechita

» » Dulciuri diverse

Clatite umplute cu caise si sos caramel

Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 iulie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 iulie 2015

Ingrediente
- 2 oua de gaina, - 1 praf sare, - 1 plic zahar vanilat, - 800 ml lapte dulce de vaca, - o cana faina, , pentru umplutura:, - 8 caise coapte, - 2 linguri zahar, - 30 g unt, , pentru sos caramel:, - 100 g zahar brut, - 100 ml smantana dulce, - 1 cub unt

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Conectam aparatul Panini Maker Breville la o sursa de curent.



Intr-un castron, punem ouale, un praf de sare si zaharul pudra. Amestecam cu un tel para, apoi adaugam laptele, amestecand continuu pana il incorporam pe tot. Adaugam faina si amestecam pana obtinem un aluat fluid, omogen. Dam deoparte.

Deschidem capacul aparatului, si cu ajutorul unui polonic, turnam discuri din compozitie, apoi inchidem capacul si lasam aproximativ 15-20 secunde sa se coaca. De data aceasta, avand o compozitie mai fluida, se vor coace mai repede. Deschidem aparatul Panini Maker Breville cu atentie si scoatem clatita pe un gratar sau o farfurie, cu ajutorul unei spatule din lemn.

Procedam la fel cu toata compozitia de clatite, apoi deconectam aparatul de la sursa de curent si il stergem cu o laveta umeda.

Spalam si desfacem caisele, apoi le feliem. Intr-o cratita, punem 2 linguri de zahar, untul, apoi punem pe foc la caramelizat. Camd incepe sa sfaraie, adaugam caisele si mai lasam pe foc cateva minute. Dam deoparte si lasam sa se raceasca.

In alta cratita, punem la caramelizat zaharul. Amestecam continuu si lasam focul mediu spre mic ca sa nu se arda zaharul. Cand s-a topit, adaugam smantana toata odata si amestecam. Atentie la aburi. Dupa ce s-a omogenizat compozitia, adaugam si cubul de unt. Amestecam si lasam cateva minute sa mai scada pe foc, apoi dam deoparte.



Pregatim un platou. Asezam cate o clatita si taiem un fasie de pe margine. Ne va folosi sa legam boccelutele de clatite. In mijlocul clatitei punem 2-3 linguri cu caise, apoi 2-3 linguri sos caramel si strangem clatita ca un cosulet, legam cu atentie cu "snur" si dam deoparte.

Le servim alaturi de un mot de iaurt rece, cremos sau chiar o cupa de inghetata.





PS. daca e cazul, puteti suplimenta cantitatea de faina.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite umplute cu caise si sos caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Soricei portocale

Soricei portocale

Se taie cate un capacel din portocala, se cresteaza portocala si se fac urechiuse din capacele. Ochisorii

1 vot    2 comentarii
5 min
Dulciuri diverse
Biscuiti -Cookies

Biscuiti -Cookies

Frecati untul cu zaharul pana devine o spuma. Adaugati oul, laptele vanilia si esenta de migdale.

4 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • - 2 oua de gaina
  • - 1 praf sare
  • - 1 plic zahar vanilat
  • - 800 ml lapte dulce de vaca
  • - o cana faina
  • pentru umplutura:
  • - 8 caise coapte
  • - 2 linguri zahar
  • - 30 g unt
  • pentru sos caramel:
  • - 100 g zahar brut
  • - 100 ml smantana dulce
  • - 1 cub unt

Raporteaza reteta

Retete
de Laura_Nechita
Chec zebra

Chec zebra

Intr-un castron, am pus in ordine 1 cana lapte, uleiul, zaharul si am amestecat bine cu un tel. Am

42 voturi    43 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Biscuitii se macina fin fie la robot, fie cu ajutorul sucitorului. ( daca nu dispuneti de robot,

18 voturi    6 comentarii
40 min
Prajituri
Cheesecake cu afine si mure

Cheesecake cu afine si mure

Biscutii cu zaharul si fructele de goji i-am rasnit la robot, nu foarte marunt. Am adaugat untul

22 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Desert zebra