Clatite umplute cu caise si sos caramel

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Clatite umplute cu caise si sos caramel

Ingrediente

  • - 2 oua de gaina
  • - 1 praf sare
  • - 1 plic zahar vanilat
  • - 800 ml lapte dulce de vaca
  • - o cana faina
  • pentru umplutura:
  • - 8 caise coapte
  • - 2 linguri zahar
  • - 30 g unt
  • pentru sos caramel:
  • - 100 g zahar brut
  • - 100 ml smantana dulce
  • - 1 cub unt

Mod de preparare

Conectam aparatul Panini Maker Breville la o sursa de curent.

Intr-un castron, punem ouale, un praf de sare si zaharul pudra. Amestecam cu un tel para, apoi adaugam laptele, amestecand continuu pana il incorporam pe tot. Adaugam faina si amestecam pana obtinem un aluat fluid, omogen. Dam deoparte.

Deschidem capacul aparatului, si cu ajutorul unui polonic, turnam discuri din compozitie, apoi inchidem capacul si lasam aproximativ 15-20 secunde sa se coaca. De data aceasta, avand o compozitie mai fluida, se vor coace mai repede. Deschidem aparatul Panini Maker Breville cu atentie si scoatem clatita pe un gratar sau o farfurie, cu ajutorul unei spatule din lemn.

Procedam la fel cu toata compozitia de clatite, apoi deconectam aparatul de la sursa de curent si il stergem cu o laveta umeda.

Spalam si desfacem caisele, apoi le feliem. Intr-o cratita, punem 2 linguri de zahar, untul, apoi punem pe foc la caramelizat. Camd incepe sa sfaraie, adaugam caisele si mai lasam pe foc cateva minute. Dam deoparte si lasam sa se raceasca.

In alta cratita, punem la caramelizat zaharul. Amestecam continuu si lasam focul mediu spre mic ca sa nu se arda zaharul. Cand s-a topit, adaugam smantana toata odata si amestecam. Atentie la aburi. Dupa ce s-a omogenizat compozitia, adaugam si cubul de unt. Amestecam si lasam cateva minute sa mai scada pe foc, apoi dam deoparte.

Pregatim un platou. Asezam cate o clatita si taiem un fasie de pe margine. Ne va folosi sa legam boccelutele de clatite. In mijlocul clatitei punem 2-3 linguri cu caise, apoi 2-3 linguri sos caramel si strangem clatita ca un cosulet, legam cu atentie cu "snur" si dam deoparte.

Le servim alaturi de un mot de iaurt rece, cremos sau chiar o cupa de inghetata.

PS. daca e cazul, puteti suplimenta cantitatea de faina.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor