Clatite umplute cu mere

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 5 persoane): 100 g faina,
  • 800 ml lapte,
  • 3 oua,
  • 100 g zahar,
  • 1 varf de cutit de sare,
  • 20 g unt (margarina),
  • 7 linguri de coniac,
  • 1 plic cu praf de budinca de vanilie (pentru 1/2 l lapte),
  • ulei pentru prajit,
  • 500 g mere,
  • 1 lingurita scortisoara,
  • 200 g frisca batuta.

Mod de preparare

Din faina, 300 ml lapte, oua, 40 g zahar, untul topit si 3 linguri de coniac se prepara un aluat subtire de clatite, care se lasa sa se odihneasca la temperatura camerei. Cu praful de budinca, restul de lapte si 40 g zahar se fierbe budinca si se lasa sa se raceasca. Intr-o tigaie se prajesc clatitele (subtiri) in uleiul incins si se umplu cu merele cu coaja, date pe razatoarea mare si amestecate cu restul de zahar, scortisoara si doua linguri de coniac. Se aseaza clatitele rulate intr-o forma rezistenta la foc, se toarna peste ele budinca de vanilie amestecata (ca o crema), in care s-au incorporat frisca si coniacul ramas si se baga in cuptorul incins la 180°C. Se lasa sa se rumeneasca 8-10 minute si se servesc fierbinti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise