Clatite umplute cu pui si miez de lapte

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Clatite umplute cu pui si miez de lapte

Ingrediente

  • Pentru clatite:
  • 2 oua
  • 1 cana lapte
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri ulei
  • 9-11 linguri faina
  • Pentru umplutura:
  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 150 gr. rosii in suc propriu
  • 100 ml supa de legume
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • Pentru gratinat:
  • 2 oua
  • 150 gr cascaval
  • 3 linguri smantana
  • miez de lapte Delaco cu sare
  • 1 cub unt

Mod de preparare

Clatitele:

Ouale le mixam spuma cu praful de sare.

Incorporam uleiul, apoi punem si laptele treptat.

Adaugam praful de copt, iar la urma faina, treptat.

Incingem o tigaie si o ungem cu un strop de ulei.

Punem cate un polonic din compozitie, o repartizam pe intreaga suprafata si rumenim clatitele pe ambele parti.

Cand sunt gata le scoatem pe o farfurie.

Umplutura:

Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu un servet de bucatarie.

Il taiem bucati, apoi il dam prin masina de tocat sau robot.

Ceapa o curatam si o tocam marunt.

Morcovul il curatam, il dam pe razatoarea mica.

Rosiile le trecem prin blender cu tot cu sucul propriu.

Patrunjelul si mararul verde le spalam, indepartam cozile, apoi le tocam marunt.

Intr-o tigaie de ceramica punem carnea si o lasam pana se albeste putin (daca nu aveti tigaie de ceramica, puneti in una normala, dar adaugati 2-3 linguri ulei).

Adaugam ceapa si morcovul, le inabusim putin, punem supa.

Lasam sa scada la foc potrivit.

Cand a scazut destul de bine, punem rosiile si condimentam cu sare si piper dupa gust.

Mai lasam 2-3 minute, luam tigaia de pe foc si lasam 5 minute sa se racoreasca.

Incorporam verdeata si ouale.

Ungem un vas yena cu untul.

Clatitele le umplem cu amestecul de pui, le impaturim (sau le rulam) si le asezam in vas.

Pentru gratinat:

Batem ouale spuma si adaugam smantana.

Razuim cascavalul si il incorporam in amestecul de oua.

Turnam tot acest amestec peste clatite.

Deasupra fiecarei clatite punem si cate o felie miez de lapte Delaco.

Acoperim vasul si il dam in cuptor.

Aprindem cuptorul si le lasam cam 60-70 de minute.

Cand sunt gata, scoatem vasul din cuptor si le lasam sa se raceasca putin, apoi servim.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise