autor:

» » Mancaruri cu carne

Clatite umplute cu pui si miez de lapte

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 aprilie 2013

Ingrediente
Pentru clatite:, , 2 oua, 1 cana lapte, 1 praf de sare, 1 praf de copt, 3 linguri ulei, 9-11 linguri faina, , Pentru umplutura:, , 1 piept de pui, 1 ceapa mare, 1 morcov, 150 gr. rosii in suc propriu, 100 ml supa de legume, 2 oua, sare, piper, marar verde, patrunjel verde, , Pentru gratinat:, , 2 oua, 150 gr cascaval, 3 linguri smantana, miez de lapte Delaco cu sare, 1 cub unt

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Clatitele:
Ouale le mixam spuma cu praful de sare.
Incorporam uleiul, apoi punem si laptele treptat.
Adaugam praful de copt, iar la urma faina, treptat.
Incingem o tigaie si o ungem cu un strop de ulei.
Punem cate un polonic din compozitie, o repartizam pe intreaga suprafata si rumenim clatitele pe ambele parti.
Cand sunt gata le scoatem pe o farfurie.
Umplutura:
Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu un servet de bucatarie.
Il taiem bucati, apoi il dam prin masina de tocat sau robot.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Morcovul il curatam, il dam pe razatoarea mica.
Rosiile le trecem prin blender cu tot cu sucul propriu.
Patrunjelul si mararul verde le spalam, indepartam cozile, apoi le tocam marunt.
Intr-o tigaie de ceramica punem carnea si o lasam pana se albeste putin (daca nu aveti tigaie de ceramica, puneti in una normala, dar adaugati 2-3 linguri ulei).
Adaugam ceapa si morcovul, le inabusim putin, punem supa.
Lasam sa scada la foc potrivit.
Cand a scazut destul de bine, punem rosiile si condimentam cu sare si piper dupa gust.
Mai lasam 2-3 minute, luam tigaia de pe foc si lasam 5 minute sa se racoreasca.
Incorporam verdeata si ouale.
Ungem un vas yena cu untul.
Clatitele le umplem cu amestecul de pui, le impaturim (sau le rulam) si le asezam in vas.
Pentru gratinat:
Batem ouale spuma si adaugam smantana.
Razuim cascavalul si il incorporam in amestecul de oua.
Turnam tot acest amestec peste clatite.
Deasupra fiecarei clatite punem si cate o felie miez de lapte Delaco.
Acoperim vasul si il dam in cuptor.
Aprindem cuptorul si le lasam cam 60-70 de minute.
Cand sunt gata, scoatem vasul din cuptor si le lasam sa se raceasca putin, apoi servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite umplute cu pui si miez de lapte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru clatite:
  • 2 oua
  • 1 cana lapte
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri ulei
  • 9-11 linguri faina
  • Pentru umplutura:
  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 150 gr. rosii in suc propriu
  • 100 ml supa de legume
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • Pentru gratinat:
  • 2 oua
  • 150 gr cascaval
  • 3 linguri smantana
  • miez de lapte Delaco cu sare
  • 1 cub unt

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

6 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

9 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    7 comentarii
45 min
Retete de post
Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Sarmalute cu sunca afumata