autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Clatite umplute cu pui si miez de lapte

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 aprilie 2013

Ingrediente
Pentru clatite:, , 2 oua, 1 cana lapte, 1 praf de sare, 1 praf de copt, 3 linguri ulei, 9-11 linguri faina, , Pentru umplutura:, , 1 piept de pui, 1 ceapa mare, 1 morcov, 150 gr. rosii in suc propriu, 100 ml supa de legume, 2 oua, sare, piper, marar verde, patrunjel verde, , Pentru gratinat:, , 2 oua, 150 gr cascaval, 3 linguri smantana, miez de lapte Delaco cu sare, 1 cub unt

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Clatitele:
Ouale le mixam spuma cu praful de sare.
Incorporam uleiul, apoi punem si laptele treptat.
Adaugam praful de copt, iar la urma faina, treptat.
Incingem o tigaie si o ungem cu un strop de ulei.
Punem cate un polonic din compozitie, o repartizam pe intreaga suprafata si rumenim clatitele pe ambele parti.
Cand sunt gata le scoatem pe o farfurie.
Umplutura:
Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu un servet de bucatarie.
Il taiem bucati, apoi il dam prin masina de tocat sau robot.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Morcovul il curatam, il dam pe razatoarea mica.
Rosiile le trecem prin blender cu tot cu sucul propriu.
Patrunjelul si mararul verde le spalam, indepartam cozile, apoi le tocam marunt.
Intr-o tigaie de ceramica punem carnea si o lasam pana se albeste putin (daca nu aveti tigaie de ceramica, puneti in una normala, dar adaugati 2-3 linguri ulei).
Adaugam ceapa si morcovul, le inabusim putin, punem supa.
Lasam sa scada la foc potrivit.
Cand a scazut destul de bine, punem rosiile si condimentam cu sare si piper dupa gust.
Mai lasam 2-3 minute, luam tigaia de pe foc si lasam 5 minute sa se racoreasca.
Incorporam verdeata si ouale.
Ungem un vas yena cu untul.
Clatitele le umplem cu amestecul de pui, le impaturim (sau le rulam) si le asezam in vas.
Pentru gratinat:
Batem ouale spuma si adaugam smantana.
Razuim cascavalul si il incorporam in amestecul de oua.
Turnam tot acest amestec peste clatite.
Deasupra fiecarei clatite punem si cate o felie miez de lapte Delaco.
Acoperim vasul si il dam in cuptor.
Aprindem cuptorul si le lasam cam 60-70 de minute.
Cand sunt gata, scoatem vasul din cuptor si le lasam sa se raceasca putin, apoi servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite umplute cu pui si miez de lapte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpa de vitel cu sos de rosii si piper verde

Pulpa de vitel cu sos de rosii si piper verde

Bucata de carne se condimenteaza cu sare si piper macinat.Se prajeste pe tigaia grill pentru a forma

18 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui cu smanatana si mascarpone

Piept de pui cu smanatana si mascarpone

Pieptul de pui se dezoseaza si apoi se taie bucati.Punem uleiul într-o tigaie si când acesta s-a

6 voturi    6 comentarii
59 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru clatite:
  • 2 oua
  • 1 cana lapte
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri ulei
  • 9-11 linguri faina
  • Pentru umplutura:
  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 150 gr. rosii in suc propriu
  • 100 ml supa de legume
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • Pentru gratinat:
  • 2 oua
  • 150 gr cascaval
  • 3 linguri smantana
  • miez de lapte Delaco cu sare
  • 1 cub unt

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pui cu sos de ardei