autor:

zana b.

» » Aluaturi si Foietaje

Clatite unguresti

Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 iunie 2009

Ingrediente
1 l apa minerala,3-4 oua,sare,2 lingurite chimen,200g smantana,200g cascaval ras,200g branza,faina cat sa iasa un aluat de consistenta smantanii,3-4 catei de usturoi,marar sau patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

3 voturi

Mod de preparare

Faina se amesteca cu ouale,sare,chimen si apa minerala.Se fac clatite mai groase pe care le coacem si apoi le ungem cu putina smantana,cascaval ras si branza.Usturoiu pisat se adauga peste clatite,si se ruleaza fiecare clatita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite unguresti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 l apa minerala,3-4 oua,sare,2 lingurite chimen,200g smantana,200g cascaval ras,200g branza,faina cat sa iasa un aluat de consistenta smantanii,3-4 catei de usturoi,marar sau patrunjel

Raporteaza reteta

Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine dietetica fara faina Paine dietetica fara faina

Incalzim cuptorul la 180 de grade C, coacere  sus jos si nu turbo.Pregatim o tava de chec o tapetam cu hartie de copt. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aluaturi si Foietaje
Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Crantanele cu sunca