autor:

Lia Maria

» » Dulciuri diverse

Clatite Valentine's Day

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 februarie 2011

Ingrediente
100g sfecla rosie fiarta, 150 ml lapte, 300ml apa mineral, 2 oua, 2 linguri miere de albine, Un farf de cutit sare, 1 lingura esenta de vanilie, Faina

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

8 voturi

Mod de preparare

Pentru ca rosul este culoarea care simbolizeaza dragostea si pentru ca astazi, este ziua indragostitilor, eu va servesc cu ceva simplu , bun, natural si inedit zic eu…


Sfecla fiarta, racita si curatata, am taiat-o cubulete. Am pus-o in blender impreuna cu ouale, mierea, sarea si laptele si le-am tocat pana au devenit o pasta omogena. Am golit pasta intr-un bol, am turnat peste ea apa minerala si esenta si am adaugat faina pana am obtinut un aluat de clatite. Cand am ajuns la consistenta dorita, am dat aluatul la rece pentru 20’.
In acest timp, am pus 800ml lapte la fiert si am facut budinca de vanilie, din doua plicuri, conform indicatiilor…, apoi am dat-o la rece.
Dupa ce am copt clatitele, le-am umplut cu budinca si le-am servit ornate cu frisca si frunzulite de menta proaspata.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite Valentine's Day" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Amandine

Amandine

Mod de preparare Blat: separam albusurile de galbenus. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare,

12 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Dulciuri diverse
Dulceata de capsuni

Dulceata de capsuni

Apa si zaharul se pun la foc pana se face un sirop. Cand siropul s-a leagat, se adauga fructele.

3 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

    Nota 10 cu felicitari!!! O minunatie!!!

  • Florenta Dinu

    Florenta Dinu (Chef de cuisine) , 15 februarie 2011

    Interesanta idee! foarte aspectuase ;vreau si eu macar una!!!

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 15 februarie 2011

    Tare bune si aspectuase!!! putem surprinde oricând :)

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 februarie 2011

      Felicitari Lia draga! Ingenioasa ideea. Ca de obbicei, vii cu ceva deosebit.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 15 februarie 2011

      Ingenioasa idee. Arata tare imbietoare si dupa cate spui au iesit foarte bune.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 14 februarie 2011

      Sidy draga ai dreptate...sant tare bune. Pupici.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 14 februarie 2011

      Ha,ha Sorina draga, iar ma faci sa rad...pai eu le impart cu voi si tu le vrei doar pentru tine ? Pupici.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 14 februarie 2011

      Adriana, multumesc draga mea, chiar sunt un deliciu...

    • dora

      dora (Chef de cuisine) , 14 februarie 2011

      arata super delicios felicitari!!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 14 februarie 2011

      Vai ce dragalase sunt !!! Si cu budinca...nu pot fi decat delicioase !

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 14 februarie 2011

      Vai Lia ,draga...i-mi vine sa le mananc pe toate si tie sa nu iti mai las nimic....vai cat de frumoase si gustoase sunt !!!! *****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 14 februarie 2011

      yami yami...ce deliciu!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

8 voturi

Ingrediente

  • 100g sfecla rosie fiarta
  • 150 ml lapte
  • 300ml apa mineral
  • 2 oua
  • 2 linguri miere de albine
  • Un farf de cutit sare
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • Faina

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

Nota 10 cu felicitari!!! O minunatie!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de capsuni