Se pune intr-un castron ouale,cu aromele,circa un sfert de pachetel de praf de copt si un pic de sare,se bat cu un tel se adauga faina si o cantitate mai mica de lapte,se bate pana la omogenizare.Se lasa mai gros aluatul la inceput pentru a nu se forma cocoloase de faina,apoi se adauga lapte pana se obtine consistenta dorita.Cu cat este mai subtire compozitia se pot face clatitele mai subtiri.Se incinge tigaia,se adauga cate 1 lingurita de ulei la fiecare clatita,se intorc cu spatula speciala pentru clatite.Se pot umple dupa dorinta.Se mai poate face o compozitie de nuca macinata cu zahar si albusuri batute spuma cu care se umplu clatitele fara a se mai impacheta,se taie felie ca la tort.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii