autor:

cristina i.

» » Dulciuri diverse

Clatitele mele

Autor: cristina i. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cristina i. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 aprilie 2009

Ingrediente
2 oua,esenta de vanilie,esenta de lamaie sau de portocale,2 plicuri zahar vanilat,2 lingurite zahar,1 praf de sare, de copt,faina,lapte,ulei.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se pune intr-un castron ouale,cu aromele,circa un sfert de pachetel de praf de copt si un pic de sare,se bat cu un tel se adauga faina si o cantitate mai mica de lapte,se bate pana la omogenizare.Se lasa mai gros aluatul la inceput pentru a nu se forma cocoloase de faina,apoi se adauga lapte pana se obtine consistenta dorita.Cu cat este mai subtire compozitia se pot face clatitele mai subtiri.Se incinge tigaia,se adauga cate 1 lingurita de ulei la fiecare clatita,se intorc cu spatula speciala pentru clatite.Se pot umple dupa dorinta.Se mai poate face o compozitie de nuca macinata cu zahar si albusuri batute spuma cu care se umplu clatitele fara a se mai impacheta,se taie felie ca la tort.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatitele mele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Bezele colorate

Bezele colorate

Incigem cuptorul la temperatura mica spre medie. Pregatim un vas adanc din sticla sau metal, nu

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Mini-tarte cu fructe si crema de vanilie

Mini-tarte cu fructe si crema de vanilie

Acum niste ani facusem o reala obsesie pentru tartele cu capsuni de la Carrefour. Nu stiu daca se

15 voturi    5 comentarii
35 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Florina

    Florina (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2009

    nu am incercat niciodata cu praf de copt...eu le fac cu drojdie...

  • Fara foto

    Andrea , 13 august 2009

    Eu pun mereu esenta de migdale. Ies foarte aromate!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 10 iulie 2009

    Nici eu nu am pus niciodata praf de copt,dar merita incercat.

    • Fara foto

      andreea , 23 mai 2009

      Mai iulia, yo din cate vad ai numai de comentat la adresa cristinei, de obicei ingredientele se pun dupa ochi si mie mi se pare buna reteta,s i praful de copt se pune pt a fi mai pufoase (clatitele).

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2009

      Nu stiu ce bucatareasa oricat de novice ar fi nu stie sa nimereasca niste clatite.Eu am postat reteta mea pentru imi place sa la fac mai aromate si mai dulci decat in mod traditional.

    • iulia787

      iulia787 (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2009

      Draga mea, ar trebui să specifici cantitatea de lapte și făină, cel puțin aproximativ... Oo gospodină mai novice ar provoca o catastrofă... Şi pe criza asta nu ne putem permite... praful de copt ce rol ar avea, după părerea ta?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 oua,esenta de vanilie,esenta de lamaie sau de portocale,2 plicuri zahar vanilat,2 lingurite zahar,1 praf de sare, de copt,faina,lapte,ulei.

Raporteaza reteta

Retete
de cristina i.
Salata cu paste

Salata cu paste

Pastele fainoase pot avea orice forma,mie imi plac mai mult spiralele acelea care sunt in mai multe

11 voturi    4 comentarii
15 min
Salate reci
Crempita mai altfel

Crempita mai altfel

Foile de cremsnit pot fi din cele care se gasesc in comert dar sunt mult mai bune daca le coaceti

16 voturi    7 comentarii
30 min
Prajituri
Kaly Tort

Kaly Tort

Se prajesc alunele, se piseaza si se pun in tava unsa cu putina margarina. Se pregateste blatul:

12 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Torturi

Florina (Chef de cuisine)

nu am incercat niciodata cu praf de copt...eu le fac cu drojdie...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Crema de zahar ars