autor:

kok miori

» » Mancaruri cu carne

Coasta de vitel in sos de vin rosu

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 11 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 11 mai 2011

Ingrediente
1coasta de vitel taiata felii, sare, piper proaspat macinat, ulei de masline, , ptr sos, 2linguri de ulei, 200 gr cepusoare shalot-cepusoare mici dulcege, 2catei de usturoi, 1pahar de vin rosu dulce, 1pahar de vin Port-vin de desert, 1baton de scortisoara, 2stele anis, 3linguri zahar brun, 2ramuri de thimin

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

4 voturi

Mod de preparare

Intii pregatim sosul-incalzim bine o tigaie si o ungem cu ulei si prajim cepusoarele,adaugam zaharul brun si celelalte condimente lasam ca zaharul sa se topeasca si adaugam vinurile-lasam pina fierbe facem focul mai mic si lasam sa fiarba pe foc mic 20 de minute pina ce se ingroase putin.
ungem coasta cu ulei saram si piperam.Incalzim o tigaie grea bine si prajim coasta pe toate partile pina se rumeneste usor.
Incalzim cuptorul la 220 de grade si punem coasta pe o tava si o lasam sa se mai friga la cuptor 18-20 de minute.
Dupa ce s-a rumenit o scoatem din cuptor o lasam 4 minute sa se odihneasca si o taiem felii.
O servim alaturi de sosul de vin si cine doreste si orez alb.
Este foarte gustoasa carnea moale si sosul usor dulceag fac o combinatie minunata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Coasta de vitel in sos de vin rosu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1coasta de vitel taiata felii
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • ulei de masline
  • ptr sos
  • 2linguri de ulei
  • 200 gr cepusoare shalot-cepusoare mici dulcege
  • 2catei de usturoi
  • 1pahar de vin rosu dulce
  • 1pahar de vin Port-vin de desert
  • 1baton de scortisoara
  • 2stele anis
  • 3linguri zahar brun
  • 2ramuri de thimin

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

32 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

12 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Sarmale cu carnati si afumatura