autor:

Piri Piri e Canela

» » Mancaruri cu carne

Coaste cu cartofi dulci (Entrecosto c/ batata doce)

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 12 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 12 iunie 2010

Ingrediente
400 gr. coaste de porc fãrã grãsime, sare, piper, piri piri sau ardei proaspãt iute, câteva fire de tomilho, busuioc sau mentã, 3-4 cãtei de usturoi, 2 dl vin alb, 400 gr.cartofi dulci, ulei de mãsline pt. fript, 1 ceapã, 1-2 rosii

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

3 voturi

Mod de preparare

1) Coastele se taie in bucãtele mici, am folosit acel tip de costitã care are mai mult os decât carne:))
Condimenteazã cu sare si piper, putin piri proaspãt tocat,
tomilho (se aseamânã cu cimbrul românesc putin) sau orice alte ierburi aromate, usturoiul tocat si vinul alb.
Lasã la marinat pt. cel putin 1 orã.
2)Cartofii se spalã, se fierb cu coajã in apã cu sare.
Costita se scurge bine de marinatã si se prãjeste in ulei de mãsline.
Adaugã ceapa tocatã si mai lasã putin, apoi rosiile fãrã pielitã tocate.
Toarnã marinata si lasã sã fiarbã la foc mic, cu capac incã 20 min.
3)Cartofii se curãtã de coajã si se taie in rondele groase.
Adaugã peste coaste si mai lasã incã 5 min.
Am servit cu salatã de: ceapã,ardei si rosii toate tocate :))
Aceastã retetã este africanã, sper sã vã placã!
Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste cu cartofi dulci (Entrecosto c/ batata doce)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Chiftele cu oua de prepelite

Chiftele cu oua de prepelite

Se fierb ouale de prepelite si se curata (pe mine m-au ajutat copiii la curatat),apoi se tavalesc

12 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Piftie de pasare

Piftie de pasare

Toata carnea si oasele se spala bine si se pune intr-o oala cu apa la fiert ca ptr supa mai putina

6 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

    Gustoasa reteta!

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

    Nu am mancat niciodata cartofi dulci. Am vazut prin supermarketuri, si acum stiu cum sa-i pregatesc.

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 13 iunie 2010

    Am avut ocazia sã am colegi(e)din Angola,Cabo Verde,Mozambic....primi carofi dulci din viata mea,am mâncat cu ei :))cel mai mult imi plac copti!dacã se prãjesc nu se aruncã coaja,se prãjeste...am invãtat sã "fur"putin si din bucãtãria lor:d

    • Fara foto

      Mihaela11 , 12 iunie 2010

      Foarte tentanta mancare!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 12 iunie 2010

      Interesanta,reteta asta.Amestecul de sarat si dulce e specific Asiei de est;nu stiam ca si Africii.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

3 voturi

Ingrediente

  • 400 gr. coaste de porc fãrã grãsime
  • sare
  • piper
  • piri piri sau ardei proaspãt iute
  • câteva fire de tomilho
  • busuioc sau mentã
  • 3-4 cãtei de usturoi
  • 2 dl vin alb
  • 400 gr.cartofi dulci
  • ulei de mãsline pt. fript
  • 1 ceapã
  • 1-2 rosii

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Fripturi

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Gustoasa reteta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Altfel de pane