Coaste de miel cu piure de pastarnac marinate rapid cu aparatul Food Saver

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Coaste de miel cu piure de pastarnac marinate rapid cu aparatul Food Saver

Ingrediente

  • 500 gr coaste de miel
  • Pentru marinare:
  • 2 linguri ulei de susan
  • 1 lingura seminte de susan
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • cateva picaturi de sos tabasco
  • sare marina
  • Pentru piure de pastranac:
  • 300 gr pastarnac
  • 500 ml lapte
  • 50 gr unt
  • sare marina (dupa gust)
  • cateva capere
  • ulei de masline pentru stropit

Mod de preparare

Mai intai va trebui sa marinam coastele de miel. Cu ajutorul aparatului de vidat Food Saver la care atasam caserola pentru marinare rapida vom reusi sa facem acest lucru foarte repejor, in maxim 20 minute. Astfel nu va trebui sa lasati coastele la marinat cu orele sau peste noapte.

Intr-un bol amestecam ingredientele pentru marinat si ungem cu acest amestec coastele de miel. Le punem in caserola pentru marinare rapida, inchidem caserola ermetic rotind butonul pana la semnul "inchis". Conectam caserola de marinare rapida la aparatul de vidat cu ajutorul furtunului special, rotim butonul la semnul "marinare' si apasam butonul aparatului "vidare". Cand led-ul rosu se va aprinde, dupa ce procesul de vidare este gata, vom sti ca putem da caserola la rece pentru maxim 20 de minute. Rotim butonul caserolei la semnul "inchis", scoatem furtunul si asta e tot. Ceea ce dureaza in mod obisnuit cateva ore, putem obtine cu ajutorul aparatului Food Saver in doar cateva minute, marinarea si aromarea carnii in timp record, fara a mai fi necesar sa o lasam in marinada peste noapte.

Apoi scoatem carnea de la rece si urmeaza sa o preparam. Incingem cuptorul la 200 grade si punem coastele intr-o tava. Stropim cu putin ulei si adaugam putintica apa. Lasam la cuptor pentru 30-35 minute. La foc moale si le mai invartim din cand in cand sa nu se arda.

Pentru a face piureul de pastarnac, va trebui sa curatam pastarnacul de coaja cu acel instrument special de curatat legume si fructe. Il spalam si il taiem in bucati potrivite. Il punem la fiert in lapte si unt si un strop de sare. Folositi o cratita incapatoare pentru ca laptele se va umfla la fiert si va da pe afara. Focul sa fie potrivit si amestecati din cand in cand. Nu il lasati nesupravegheat pentru ca se va evapora si prinde foarte rapid. In maxim 20 minute ar trebui sa aveti un pastarnac fiert care sa nu opuna rezistenta la testul cu furculita.

Il punem intr-un blender si pasam. Apoi il dam prin sita pentru a fi extrem de fin.

Scoatem coastele de la cuptor si le servim calde alaturi de piureul de pastranac, stropit cu putin ulei de masline, putina menta si cateva capere.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure