autor:

Alice Ciobanu

» » , , Retete de Pasti, Fripturi, Mancaruri cu carne

Coaste de miel cu piure de pastarnac marinate rapid cu aparatul Food Saver

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 aprilie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 aprilie 2016

Ingrediente
500 gr coaste de miel, Pentru marinare:, 2 linguri ulei de susan, 1 lingura seminte de susan, 1 lingurita boia de ardei dulce, cateva picaturi de sos tabasco, sare marina, Pentru piure de pastranac:, 300 gr pastarnac, 500 ml lapte, 50 gr unt, sare marina (dupa gust), cateva capere, ulei de masline pentru stropit

Dificultate: Redusa Timp: 3h

2 voturi

Mod de preparare

Mai intai va trebui sa marinam coastele de miel. Cu ajutorul aparatului de vidat Food Saver la care atasam caserola pentru marinare rapida vom reusi sa facem acest lucru foarte repejor, in maxim 20 minute. Astfel nu va trebui sa lasati coastele la marinat cu orele sau peste noapte.



Intr-un bol amestecam ingredientele pentru marinat si ungem cu acest amestec coastele de miel. Le punem in caserola pentru marinare rapida, inchidem caserola ermetic rotind butonul pana la semnul "inchis". Conectam caserola de marinare rapida la aparatul de vidat cu ajutorul furtunului special, rotim butonul la semnul "marinare' si apasam butonul aparatului "vidare". Cand led-ul rosu se va aprinde, dupa ce procesul de vidare este gata, vom sti ca putem da caserola la rece pentru maxim 20 de minute. Rotim butonul caserolei la semnul "inchis", scoatem furtunul si asta e tot. Ceea ce dureaza in mod obisnuit cateva ore, putem obtine cu ajutorul aparatului Food Saver in doar cateva minute, marinarea si aromarea carnii in timp record, fara a mai fi necesar sa o lasam in marinada peste noapte.



Apoi scoatem carnea de la rece si urmeaza sa o preparam. Incingem cuptorul la 200 grade si punem coastele intr-o tava. Stropim cu putin ulei si adaugam putintica apa. Lasam la cuptor pentru 30-35 minute. La foc moale si le mai invartim din cand in cand sa nu se arda.



Pentru a face piureul de pastarnac, va trebui sa curatam pastarnacul de coaja cu acel instrument special de curatat legume si fructe. Il spalam si il taiem in bucati potrivite. Il punem la fiert in lapte si unt si un strop de sare. Folositi o cratita incapatoare pentru ca laptele se va umfla la fiert si va da pe afara. Focul sa fie potrivit si amestecati din cand in cand. Nu il lasati nesupravegheat pentru ca se va evapora si prinde foarte rapid. In maxim 20 minute ar trebui sa aveti un pastarnac fiert care sa nu opuna rezistenta la testul cu furculita.



Il punem intr-un blender si pasam. Apoi il dam prin sita pentru a fi extrem de fin.



Scoatem coastele de la cuptor si le servim calde alaturi de piureul de pastranac, stropit cu putin ulei de masline, putina menta si cateva capere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste de miel cu piure de pastarnac marinate rapid cu aparatul Food Saver" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Friptura de oaie in aluat de paine

Friptura de oaie in aluat de paine

-Se inlatura oasele de la pulpa de oaie,se sectioneaza,sa se poata patrunde usor,se presoara cu sare

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Placinta cu carne de miel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Placinta cu carne de miel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

*Pentru inceput marinam carnea de miel; 1.Amestecam toate condimentele intr-un castron exceptie

1 vot    0 comentarii
2h 15 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

3h

2 voturi

Ingrediente

  • 500 gr coaste de miel
  • Pentru marinare:
  • 2 linguri ulei de susan
  • 1 lingura seminte de susan
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • cateva picaturi de sos tabasco
  • sare marina
  • Pentru piure de pastranac:
  • 300 gr pastarnac
  • 500 ml lapte
  • 50 gr unt
  • sare marina (dupa gust)
  • cateva capere
  • ulei de masline pentru stropit

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    3 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Rulada cu frisca, banane si kiwi Rulada cu frisca, banane si kiwi

Rulada cu fructe proaspete si frisca este prajitura in fata careia nimeni nu ar putea rezista prea mult. Este aromata, racoroasa si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cotlete cu sos de mustar si rosii cherry Cotlete cu sos de mustar si rosii cherry

Se pune untul la topit in tigaia de fonta. Se inteapa usor cotletele cu varful la cutit pe ambele parti, astfel untul va patrunde

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Cosulete cu vinete