autor:

Alice Ciobanu

» » , , Retete de Pasti, Fripturi, Mancaruri cu carne

Coaste de miel cu piure de pastarnac marinate rapid cu aparatul Food Saver

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 aprilie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 aprilie 2016

Ingrediente
500 gr coaste de miel, Pentru marinare:, 2 linguri ulei de susan, 1 lingura seminte de susan, 1 lingurita boia de ardei dulce, cateva picaturi de sos tabasco, sare marina, Pentru piure de pastranac:, 300 gr pastarnac, 500 ml lapte, 50 gr unt, sare marina (dupa gust), cateva capere, ulei de masline pentru stropit

Dificultate: Redusa Timp: 3h

2 voturi

Mod de preparare

Mai intai va trebui sa marinam coastele de miel. Cu ajutorul aparatului de vidat Food Saver la care atasam caserola pentru marinare rapida vom reusi sa facem acest lucru foarte repejor, in maxim 20 minute. Astfel nu va trebui sa lasati coastele la marinat cu orele sau peste noapte.



Intr-un bol amestecam ingredientele pentru marinat si ungem cu acest amestec coastele de miel. Le punem in caserola pentru marinare rapida, inchidem caserola ermetic rotind butonul pana la semnul "inchis". Conectam caserola de marinare rapida la aparatul de vidat cu ajutorul furtunului special, rotim butonul la semnul "marinare' si apasam butonul aparatului "vidare". Cand led-ul rosu se va aprinde, dupa ce procesul de vidare este gata, vom sti ca putem da caserola la rece pentru maxim 20 de minute. Rotim butonul caserolei la semnul "inchis", scoatem furtunul si asta e tot. Ceea ce dureaza in mod obisnuit cateva ore, putem obtine cu ajutorul aparatului Food Saver in doar cateva minute, marinarea si aromarea carnii in timp record, fara a mai fi necesar sa o lasam in marinada peste noapte.



Apoi scoatem carnea de la rece si urmeaza sa o preparam. Incingem cuptorul la 200 grade si punem coastele intr-o tava. Stropim cu putin ulei si adaugam putintica apa. Lasam la cuptor pentru 30-35 minute. La foc moale si le mai invartim din cand in cand sa nu se arda.



Pentru a face piureul de pastarnac, va trebui sa curatam pastarnacul de coaja cu acel instrument special de curatat legume si fructe. Il spalam si il taiem in bucati potrivite. Il punem la fiert in lapte si unt si un strop de sare. Folositi o cratita incapatoare pentru ca laptele se va umfla la fiert si va da pe afara. Focul sa fie potrivit si amestecati din cand in cand. Nu il lasati nesupravegheat pentru ca se va evapora si prinde foarte rapid. In maxim 20 minute ar trebui sa aveti un pastarnac fiert care sa nu opuna rezistenta la testul cu furculita.



Il punem intr-un blender si pasam. Apoi il dam prin sita pentru a fi extrem de fin.



Scoatem coastele de la cuptor si le servim calde alaturi de piureul de pastranac, stropit cu putin ulei de masline, putina menta si cateva capere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste de miel cu piure de pastarnac marinate rapid cu aparatul Food Saver" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Pulpa de miel imbracata in crusta crocanta de verdeturi pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Pulpa de miel imbracata in crusta crocanta de verdeturi pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

*Pentru inceput... 1.Spălăm si curatam de pielite pulpa de miel. 2.Crestam pulpa la suprafata

4 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Miel la grill cu rondele de dovlecei si sos de iaurt pregatit cu aparatul de marinat FoodSaver

Miel la grill cu rondele de dovlecei si sos de iaurt pregatit cu aparatul de marinat FoodSaver

Carnea se condimenteaza cu sare, piper, cimbru si usturoi. Se pregateste caserola de marinare de

1 vot    0 comentarii
40 min
Retete de Pasti

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

3h

2 voturi

Ingrediente

  • 500 gr coaste de miel
  • Pentru marinare:
  • 2 linguri ulei de susan
  • 1 lingura seminte de susan
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • cateva picaturi de sos tabasco
  • sare marina
  • Pentru piure de pastranac:
  • 300 gr pastarnac
  • 500 ml lapte
  • 50 gr unt
  • sare marina (dupa gust)
  • cateva capere
  • ulei de masline pentru stropit

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Retete

din Retete de Pasti

Costite de ied Costite de ied

Se spala bine costitele de ied. Le lasam sa se scurga. Punem sare, piper, oregano, coniac mustar si usturoi tocat in bol si amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete de Pasti
Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata

Acesta reteta o facem de ani de zile, dupa cum vedeti, nu are prea multe oua si nici zahar. Secretul in a obtine un cozonac pufos si

2 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Retete de Pasti
Pasca cu umplutura de branza cremoasa