autor:

Alice Ciobanu

» » , , Retete de Pasti, Fripturi, Mancaruri cu carne

Coaste de miel cu piure de pastarnac marinate rapid cu aparatul Food Saver

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 aprilie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 aprilie 2016

Ingrediente
500 gr coaste de miel, Pentru marinare:, 2 linguri ulei de susan, 1 lingura seminte de susan, 1 lingurita boia de ardei dulce, cateva picaturi de sos tabasco, sare marina, Pentru piure de pastranac:, 300 gr pastarnac, 500 ml lapte, 50 gr unt, sare marina (dupa gust), cateva capere, ulei de masline pentru stropit

Dificultate: Redusa Timp: 3h

2 voturi

Mod de preparare

Mai intai va trebui sa marinam coastele de miel. Cu ajutorul aparatului de vidat Food Saver la care atasam caserola pentru marinare rapida vom reusi sa facem acest lucru foarte repejor, in maxim 20 minute. Astfel nu va trebui sa lasati coastele la marinat cu orele sau peste noapte.



Intr-un bol amestecam ingredientele pentru marinat si ungem cu acest amestec coastele de miel. Le punem in caserola pentru marinare rapida, inchidem caserola ermetic rotind butonul pana la semnul "inchis". Conectam caserola de marinare rapida la aparatul de vidat cu ajutorul furtunului special, rotim butonul la semnul "marinare' si apasam butonul aparatului "vidare". Cand led-ul rosu se va aprinde, dupa ce procesul de vidare este gata, vom sti ca putem da caserola la rece pentru maxim 20 de minute. Rotim butonul caserolei la semnul "inchis", scoatem furtunul si asta e tot. Ceea ce dureaza in mod obisnuit cateva ore, putem obtine cu ajutorul aparatului Food Saver in doar cateva minute, marinarea si aromarea carnii in timp record, fara a mai fi necesar sa o lasam in marinada peste noapte.



Apoi scoatem carnea de la rece si urmeaza sa o preparam. Incingem cuptorul la 200 grade si punem coastele intr-o tava. Stropim cu putin ulei si adaugam putintica apa. Lasam la cuptor pentru 30-35 minute. La foc moale si le mai invartim din cand in cand sa nu se arda.



Pentru a face piureul de pastarnac, va trebui sa curatam pastarnacul de coaja cu acel instrument special de curatat legume si fructe. Il spalam si il taiem in bucati potrivite. Il punem la fiert in lapte si unt si un strop de sare. Folositi o cratita incapatoare pentru ca laptele se va umfla la fiert si va da pe afara. Focul sa fie potrivit si amestecati din cand in cand. Nu il lasati nesupravegheat pentru ca se va evapora si prinde foarte rapid. In maxim 20 minute ar trebui sa aveti un pastarnac fiert care sa nu opuna rezistenta la testul cu furculita.



Il punem intr-un blender si pasam. Apoi il dam prin sita pentru a fi extrem de fin.



Scoatem coastele de la cuptor si le servim calde alaturi de piureul de pastranac, stropit cu putin ulei de masline, putina menta si cateva capere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste de miel cu piure de pastarnac marinate rapid cu aparatul Food Saver" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Marinata cu ierburi de provence si lavanda pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Marinata cu ierburi de provence si lavanda pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Punem intr-un bol toate ingredientele, apoi punem muschiuletii si ii ungem astfel incat fiecare sa

1 vot    0 comentarii
15 min
Retete de Pasti
Pasca cu aluat umplut

Pasca cu aluat umplut

Se cern 300 g faina intr-un castron. Se face o adancitura in mijlocul fainii. Se incalzeste laptele

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

3h

2 voturi

Ingrediente

  • 500 gr coaste de miel
  • Pentru marinare:
  • 2 linguri ulei de susan
  • 1 lingura seminte de susan
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • cateva picaturi de sos tabasco
  • sare marina
  • Pentru piure de pastranac:
  • 300 gr pastarnac
  • 500 ml lapte
  • 50 gr unt
  • sare marina (dupa gust)
  • cateva capere
  • ulei de masline pentru stropit

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Fursecuri Sugarcookies cu glazura Royal Icing Fursecuri Sugarcookies cu glazura Royal Icing

Prima data se fac fursecurile. Untul la temperatura camerei se spumeaza bine cu mixerul. Se incorporeaza zaharul si dupa ce se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Muschi de porc sibian Muschi de porc sibian

Feliile de carne le batem ca pentru snitele, apoi le condimentam cu sare si piper. Pe fiecare bucata de carne asezam o felie subtire

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Friptura de miel cu cartofi noi, ciuperci si sos de menta