autor:

Fara foto

» » Fripturi

Coaste de porc cu sos

Autor: CLAUDIA RADUICA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CLAUDIA RADUICA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 mai 2008

Ingrediente
700 g coaste de porc, 12 lingurite de zahar maro, 3 lingurite sare, 2 lingurite chilli pudra, 2 lingurita de condimente amestecate (piper, ceapa, cimbru, etc), 230 ml vin alb, 1 lingura otet, 1 lingura miere

Dificultate: Ridicata Timp: 3h

5 voturi

Mod de preparare

Se combina intr-un castronel sau intr-o cescuta condimentele, apoi se toarna intr-un borcanel de condimente care are capacul cu gauri. Se pun condimentele si se freaca coastele generos cu acest amestec. Pe partea cu carne se pun mult mai multe condimente. Se invelesc coastele in folie de aluminiu si se dau la frigider minim o ora. Bucata de folie trebuie sa fie dreptunghiulara, putin mai lunga decat coastele; se asaza coastele cu partea cu carne in sus si se invelesc in folie bine de tot. Aveti grija ca folia sa nu fie gaurita.

Se da drumul la cuptor. Intr-o cana se amesteca vinul cu otetul si mierea. Se pun la microunde 1 minut, la temperatura maxima. Se desface un capat pe unde se toarna lichidul. Se inclina putin tava ca sa se imprastie uniform lichidul in interior. Se da la cuptor timp de 2 ore si jumatate-3 ore. In tot acest timp nu se umbla la cuptor.

Dupa ce s-a scos tava din cuptor se toarna sosul format intr-o craticioara si se pune la foc mic. Se amesteca din cand in cand pana se evapora vinul si se ingroasa. Se desface folia, se ung coastele cu acest sos si se pun la grill. Se lasa pana incep sa se caramelizeze, se vede cum incepe sa formeze bule, apoi se scot si se servesc cu sosul ramas. Nu plecati de langa aragaz pana nu e gata (dureaza 7 minute). Pofta buna, sunt delicioase!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste de porc cu sos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pulpe de pui pane cu cartofi umpluti pane si friganele

Pulpe de pui pane cu cartofi umpluti pane si friganele

Pulpele se spala si se fierb cateva minute impreuna cu ceapa,morcovul,albitura si telina,toate

19 voturi    12 comentarii
1h
Fripturi
Pui caramelizat cu sos de soia si chili

Pui caramelizat cu sos de soia si chili

Prima data spalati bine ciocanelele, le taiati cartilagiul de langa os daca este cazul, le parliti

5 voturi    2 comentarii
1h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

3h

5 voturi

Ingrediente

  • 700 g coaste de porc
  • 12 lingurite de zahar maro
  • 3 lingurite sare
  • 2 lingurite chilli pudra
  • 2 lingurita de condimente amestecate (piper
  • ceapa
  • cimbru
  • etc)
  • 230 ml vin alb
  • 1 lingura otet
  • 1 lingura miere

Raporteaza reteta

Retete
de CLAUDIA RADUICA
Vinete gratinate

Vinete gratinate

Se spala si se curata de coaja vanata. Se taie in felii de aproximativ 1 cm. Feliile se dau cu sare

2 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive
Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Friptura de rata cu legume sotate si sos de smantana cu capere