Nu stiu cum sunteti voi, dar eu ador crevetii. Cand intru intr-un restaurant cu specific mediteranean, imi fac cu ochiul salatele cu creveti. Comand mai mereu acelasi meniu: cocktail de creveti. Doamne, ce minunatie culinara! Ce amestec perfect de alimente, caci, daca ar exista perfectiunea, cu siguranta s-ar gasi in acest meniu. Si Doamne, ce arome! De-a dreptul incredibil!
Si daca v-am facut sa inghititi in sec, va spun doar atat: se pregateste cat ai zice…peste. Fix in 7 minute, plus cateva pentru realizarea decorului, daca vreti sa va rasfatati ca atare.
Se pune putin ulei intr-o tigaie, se lasa se incinga, abia apoi se adauga cozile de creveti (decongelati si uscati cu un servet curat). Se lasa pe foc cateva secunde, apoi se iau cu o paleta si se strecoara foarte bine.
Se taie castravetii pe lungime, pe jumatate, apoi pe latime, in cubulete. Se curata ceapa, se taie pe jumatate, se foloseste doar o jumatate, aceasta taindu-se marunt. Se amesteca ceapa cu castravetii, se adauga intr-un bol sau farfurie adanca, apoi se adauga crevetii calzi, se amesteca usor ca sa nu se rupa cozile, se adauga sare si putin suc de rosii.
Acesta este cocktailul de creveti, ii spune asa pentru se serveste in pahare, cu putin suc de rosii pe deasupra.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii