autor:

Fara foto

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Cocorada

Autor: Elida (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Elida (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 iunie 2010

Ingrediente
faina (0,5 kg ,apa minerala (cat cuprinde),drojdie (cat o nuca), 2 oua, sare, pt umplutura branza sau mere rase si coapte sau varza taiata foarte marunt si foarte putin calita cu condimente

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se face un aluat la fel ca cel pentru paine ( cu apa minerala): drojdia se dizolva in putina apa calduta si se adauga putina faina. Se lasa 5 min. Apoi in faina cernuta se toarna amestecul de drojdie si se framanta un aluat. Se lasa la dospit 30 de min acoperit. Apoi pe masa de lucru presarat cu faina se mai framanta putin.Se intinde o foaie sau 2 de dimensiunea unei hartii A4 dar mai groasa aproape cat un deget.Se pune umplutura ( pt cea de branza: branza de oaie sau de vaca putin sarata se framanta cu putina sare si un ou batut). Dupa ce ati pus umplutara (de ce puneti mai multa umplutura e chiar mai bun) aluatul se impatura ca un plic sa acopere toata umplutura.Se pune intr-o tava cu hartie pt copt sau unsa si tapata cu faina. Se unge cu ou batut. Se lasa sa mai creasca 10-15min in usa cuptorului (cuptorul pornit binenteles).La cuptor trebuie sa stea la foc mijlociu circa 20-30 min pana se rumeneste putin.Se poate servi atat calda cat si rece. Cand o scoateti din cuptor acoperiti cu un prosop. Nu taiati cu cutit cat e calda, rupeti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cocorada" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Cocorada ardeleneasca

Cocorada ardeleneasca

Se pune drojdia la dospit cu apa calaie, o lingura de faina si un praf de sare. Se adauga apoi cate

4 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cocorada si pita de pe valea Salautei

Cocorada si pita de pe valea Salautei

Aluatul: Se face o maia din drojdie,apa,zahar si putina faina si se toarna peste faina in care

8 voturi    9 comentarii
3h
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Avad (Bucatar) , 15 noiembrie 2010

    Mama o face excelenta si o mananc de fiecare data cu placere. Priviti aici ce bine arata in cuptor: http://dobricel.wordpress.com/

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

    Cred ca este buna.

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

    Foarte gustoasa!

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • faina (0,5 kg ,apa minerala (cat cuprinde),drojdie (cat o nuca)
  • 2 oua
  • sare
  • pt umplutura branza sau mere rase si coapte sau varza taiata foarte marunt si foarte putin calita cu condimente

Raporteaza reteta

Avad (Bucatar)

Mama o face excelenta si o mananc de fiecare data cu placere. Priviti aici ce bine arata in cuptor: http://dobricel.wordpress.com/

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
saratele