autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Cod cu ciuperci si praz

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 fileuri de cod (a 150 g), , 2 linguri zeama de lamaie, , 500 g ciuperci, , 2 tulpini de praz (300 g), , sare, , faina, , 5 linguri ulei, , piper, , 10 g unt (margarina), , 2 linguri vin alb, , 1 lingura smantana.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Se spala pestele cu apa rece, se zvanta si se stropeste cu zeama de lamaie. Ciupercile se curata si se taie in doua, prazul - spalat si curatat - se taie rondele. Se lasa pestele sa se scurga bine, se sareaza, se da prin faina si se prajeste in 3 linguri de ulei incins, intre 3-5 minute pe fiecare parte (la foc potrivit). In restul de ulei se prajesc ciupercile si rondelele de praz, dupa care se adauga vinul, smantana si untul sau margarina. Se acopera tigaia cu un capac si se lasa sosul sa fiarba incet, la foc mic, circa 3 minute. Se gusta de sare si piper si se serveste langa codul prajit, eventual si cu cartofi fierti.Se spala pestele cu apa rece, se zvanta si se stropeste cu zeama de lamaie. Ciupercile se curata si se taie in doua, prazul - spalat si curatat - se taie rondele. Se lasa pestele sa se scurga bine, se sareaza, se da prin faina si se prajeste in 3 linguri de ulei incins, intre 3-5 minute pe fiecare parte (la foc potrivit). In restul de ulei se prajesc ciupercile si rondelele de praz, dupa care se adauga vinul, smantana si untul sau margarina. Se acopera tigaia cu un capac si se lasa sosul sa fiarba incet, la foc mic, circa 3 minute. Se gusta de sare si piper si se serveste langa codul prajit, eventual si cu cartofi fierti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cod cu ciuperci si praz" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Plachie de peste

Plachie de peste

Pestele il curatam, il spalam bine si il tamponam cu servetele de bucatarie. Il taiem in doua bucati

1 vot    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Stiuca umpluta cu chiftelute

Stiuca umpluta cu chiftelute

Se curata stiucile de solzi, se deschid putin pana aproape de burta, si se incearca eviscerarea usor

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 15 %
179.99 lei
152.99 lei

Promo clipper set

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 fileuri de cod (a 150 g)
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 500 g ciuperci
  • 2 tulpini de praz (300 g)
  • sare
  • faina
  • 5 linguri ulei
  • piper
  • 10 g unt (margarina)
  • 2 linguri vin alb
  • 1 lingura smantana.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Hamsie de mare prajita Hamsie de mare prajita

Se curata fiecare pestisor de intestine cu lama unui cutitas, apoi se spala in mai multe ape reci si se lasa sa se scurga in strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE

Fileul de peste,impreuna cu miezul de franzela(inmuiat in cam 6 linguri de lapte rece si stors f bine),se macina,folosind ciurul mare.Ardeiul,copt,se

18 voturi    14 comentarii
12h
Mancaruri cu peste
Cod file la cuptor