Cod cu linte si praz

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200-250 g linte
  • 500 g praz
  • 300 ml smantana de frisca
  • 4 bucati cod file (800 g)
  • coaja de la o portocala
  • coaja de la o lamaie
  • 20 ml ulei
  • 2 frunze de dafin
  • 15 ml zeama de lamaie
  • sare si piper

Mod de preparare

Se spala lintea si se fierbe la foc mic cu foile de dafin si putina sare. Cand lintea este fiarta (dupa aproximativ 20-30 de minute), se arunca aproape toata apa. Se adauga jumatate din coaja de portocala si lamaie si se amesteca. Lintea se transfera intr-un vas termorezistent si se intinde un strat uniform. La fund trebuie sa fie putin lichid ca sa nu se prinda cand o sa puneti mancarea la cuptor.In timp ce se fierbe lintea, se spala bine bine prazul de nisip, se taie felii subtiri si se caleste in ulei. Se amesteca frecvent pentru a impiedica arderea. Cand este gata se adauga 250 ml smantana dulce si se da intr-un clocot. Se adauga restul de coaja de portocala si lamaie, zeama de lamaie si piper dupa gust.

Se da drumul la cuptor la 185° C. Pestele spalat si taiat in 4 bucati se aranjeaza pe patul de linte. Se sareaza si pipereaza. Se acopera codul cu un strat uniform de praz. Pe fiecare bucata acoperita se pune cate o lingura din smantana ramasa. Se da la cuptor aproximativ jumatate de ora pana se face pestele si se gratineaza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise