autor:

Fara foto

» » , Mancaruri cu peste, Supe de legume

Cod cu linte si praz

Autor: Dragoe Ana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dragoe Ana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 mai 2008

Ingrediente
200-250 g linte, 500 g praz, 300 ml smantana de frisca, 4 bucati cod file (800 g), coaja de la o portocala, coaja de la o lamaie, 20 ml ulei, 2 frunze de dafin, 15 ml zeama de lamaie, sare si piper

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se spala lintea si se fierbe la foc mic cu foile de dafin si putina sare. Cand lintea este fiarta (dupa aproximativ 20-30 de minute), se arunca aproape toata apa. Se adauga jumatate din coaja de portocala si lamaie si se amesteca. Lintea se transfera intr-un vas termorezistent si se intinde un strat uniform. La fund trebuie sa fie putin lichid ca sa nu se prinda cand o sa puneti mancarea la cuptor.In timp ce se fierbe lintea, se spala bine bine prazul de nisip, se taie felii subtiri si se caleste in ulei. Se amesteca frecvent pentru a impiedica arderea. Cand este gata se adauga 250 ml smantana dulce si se da intr-un clocot. Se adauga restul de coaja de portocala si lamaie, zeama de lamaie si piper dupa gust.
Se da drumul la cuptor la 185° C. Pestele spalat si taiat in 4 bucati se aranjeaza pe patul de linte. Se sareaza si pipereaza. Se acopera codul cu un strat uniform de praz. Pe fiecare bucata acoperita se pune cate o lingura din smantana ramasa. Se da la cuptor aproximativ jumatate de ora pana se face pestele si se gratineaza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cod cu linte si praz" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de cartofi ungureasca cu tarhon si taietei secuiesti

Supa de cartofi ungureasca cu tarhon si taietei secuiesti

Curatam ceapa, legumele si le spalam. Ceapa o tocam marunt, morcovii si radacina de patrunjel le

1 vot    0 comentarii
50 min
Supe de legume
Supa alba

Supa alba

Curatati cartofii, puneti intr-o oala untul, caliti fasolea si cartofii taiate cubulete pt citeva

4 voturi    4 comentarii
1h
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 iulie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 200-250 g linte
  • 500 g praz
  • 300 ml smantana de frisca
  • 4 bucati cod file (800 g)
  • coaja de la o portocala
  • coaja de la o lamaie
  • 20 ml ulei
  • 2 frunze de dafin
  • 15 ml zeama de lamaie
  • sare si piper

Raporteaza reteta

Retete
de Dragoe Ana
Salata cu ton

Salata cu ton

Intr-un cstron se taie ceapa marunt se amesteca cu maioneza,maslinele(fara sambure) si porumb,sarea

12 voturi    4 comentarii
10 min
Salate cu peste
Piure de spanac

Piure de spanac

Spanacul congelat se decongeleaza se scurge de apa, se amesteca cu o cutie de smantana, sare, piper

3 voturi    4 comentarii
20 min
Sosuri
Pizza hot!

Pizza hot!

Se unge blatul cu ketchup.Apoi intr.un bol se amesteca 1 lingura de ketchup cu oul si se pun acolo

5 voturi    2 comentarii
45 min
Paste si pizza
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac servita in paine Supa crema de dovleac servita in paine

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa italiana de rosii si pui - supa minestrone Supa italiana de rosii si pui - supa minestrone

Se pune apa la fiert, cu 2 linguri de ulei de masline. Se taie puiul, se curata de grasime si de pielite, se spala bine. Se pune la

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Supe de carne
Supa-crema de dovleac cu sherry