autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Cod cu sos de ciuperci

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente: 1 kg cod (fileuri), , 1 lingura zeama de lamaie, , sare, , 1 varf de cutit piper alb, , 2 cepe mici, , 40 g unt, , 250 g ciuperci, , 1/8 l apa, , 1 pahar vin alb sec,, 30 g faina, , 1/8 l smantana acrisoara, , 1/2 legatura marar, , felii de lamaie.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Se spala fileurile de peste, se zvanta cu un stergar de bucatarie, se taie bucati mai mari, se stropesc cu zeama de lamaie, se sareaza si se pipereaza.
Se toaca ceapa si se caleste in untul incins. Se adauga ciupercile taiate felii mai groase, apoi bucatile de peste si se dunstuiesc toate, circa 5 minute, amestecand cu grija.
Se toarna deasupra apa si vinul si se lasa sa fiarba, cu capac, 20 de minute. Se scoate pestele si se pune deoparte, la cald, si se incorporeaza in sosul din cratita faina amestecata cu putina apa. Se lasa sa fiarba la foc mai mare, aproximativ 8 minute, se adauga smantana si se gusta sosul de zahar, sare si piper. Se aseaza pestele pe un platou, se acopera cu putin sos, iar restul de sos se serveste separat. Se garniseste cu marar tocat si felii de lamaie si se serveste cu cartofi fierti, natur.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cod cu sos de ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
File de cod cu legume si sos de smantana cu ciuperci

File de cod cu legume si sos de smantana cu ciuperci

Se pune cescuta de ulei intr-o tava,se aseaza fileurile de peste,ceapa,morcov,cartofi,brocoli,sare

10 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Salau la tava

Salau la tava

Se \"tunde\" salaul de aripioare si coada cu foarfeca de bucatarie si se jupoaie de piele cu cutitul

19 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente: 1 kg cod (fileuri)
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • sare
  • 1 varf de cutit piper alb
  • 2 cepe mici
  • 40 g unt
  • 250 g ciuperci
  • 1/8 l apa
  • 1 pahar vin alb sec,
  • 30 g faina
  • 1/8 l smantana acrisoara
  • 1/2 legatura marar
  • felii de lamaie.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
paella cu fructe de mare