Ingrediente
Ingrediente: 1 kg cod (fileuri), , 1 lingura zeama de lamaie, , sare, , 1 varf de cutit piper alb, , 2 cepe mici, , 40 g unt, , 250 g ciuperci, , 1/8 l apa, , 1 pahar vin alb sec,, 30 g faina, , 1/8 l smantana acrisoara, , 1/2 legatura marar, , felii de lamaie.
Dificultate: Redusa | Timp: 25 min
0 voturi
Mod de preparare
Se toaca ceapa si se caleste in untul incins. Se adauga ciupercile taiate felii mai groase, apoi bucatile de peste si se dunstuiesc toate, circa 5 minute, amestecand cu grija.
Se toarna deasupra apa si vinul si se lasa sa fiarba, cu capac, 20 de minute. Se scoate pestele si se pune deoparte, la cald, si se incorporeaza in sosul din cratita faina amestecata cu putina apa. Se lasa sa fiarba la foc mai mare, aproximativ 8 minute, se adauga smantana si se gusta sosul de zahar, sare si piper. Se aseaza pestele pe un platou, se acopera cu putin sos, iar restul de sos se serveste separat. Se garniseste cu marar tocat si felii de lamaie si se serveste cu cartofi fierti, natur.