Reteta postata pe: 10 aprilie 2010
Ingrediente
500g file cod, 1 kg spanac proaspat, 3-4 oua, 150g mozzarela sau cascaval, 2 cepe rosii, 3-4 catei de usturoi, suc de lamaie, sare, piper, unt pentru uns tava, 2 linguri de smantana(optional)
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
Mod de preparare
Codul se spala si se tamponeaza cu hartie pentru a se usca,se aseaza intr-o tava dupa care se stropeste cu lamaie si se da la cuptorul preincalzit pentru 10 minute. Spanacul se spala, se fierbe in apa cu sare, se lasa sa se raceasca si apoi se toaca. Se incinge putin ulei intr-o tigaie si se caleste ceapa taiata si usturoiul maruntit. Se adauga spanacul peste ceapa calita si smantana, daca doriti, se mai lasa sa dea 2-3 clocote si apoi se stinge focul. Se unge o tava inalta cu unt, se aseaza spanacul, apoi se aseaza pestele , se toarne deasupra ouale batute bine si la urma mozzarela sau cascaval ras. Se da la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra. Se poate servi cu salata de rosii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cod cu spanac" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert
-Se taie în bucăţele cât mai mărunte
9 voturi
2 comentarii
1h 20 min
1. Pestele se curata si se spala in citeva ape;
2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt;
3.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
husni (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2010
Nu sint mare amatoare de peste,dar,dupa felul cum arata,cred ca e f.bun.
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2010
ce bun!!!Felicitari!
lucica mihaila (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2010
Imi place ! - am sa incerc si eu.
FlyingRoo , 10 aprilie 2010
O reteta minunata, un alt mod de a pregati pestele, mai sanatos decat prajelile.