Cod portughez

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 fileuri de cod,
  • 1 lingurita sare,
  • 1 lingurita zahar,
  • 2 lingurite otet de vin,
  • 1 varf de cutit piper negru,
  • 1 ceapa tocata marunt,
  • 250 g rosii oparite,
  • curatate de coaja si taiate marunt,
  • 1 catel de usturoi presat,
  • 1 foaie de dafin,
  • 1 lingura zeama de lamaie.
  • Pentru garnisit: felii de lamaie,
  • 1 lingura patrunjel verde taiat mai mare,
  • 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie,
  • 1 catel mic de usturoi tocat marunt.

Mod de preparare

Se pun fileurile de peste alternand cu cate un strat de sare intr-un castron si se lasa sa se patrunda peste noapte sau cel putin 6 ore.

Se scurg, se zvanta si se aseaza intr-o cratita mare, nu prea adanca.

Separat, se amesteca la foc potrivit zaharul, otetul si piperul pana ce zaharul devine maroniu.

Se adauga ceapa, rosiile, usturoiul si foaia de dafin, si cand sosul incepe sa fiarba, se toarna fierbinte peste fileurile de cod. Se pun din nou pe foc si se lasa sa fiarba cel putin doua minute, avand grija ca pestele sa nu se prinda de fundul cratitei.

Se ia vasul de pe foc, se rastoarna pestele si sosul pe un platou, se indeparteaza dafinul si se lasa sa se raceasca.

Inainte de a servi pestele, se toarna peste el zeama de lamaie si se garniseste cu feliile si coaja rasa de lamaie, patrunjelul verde si usturoiul tocat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise