Se pun fileurile de peste alternand cu cate un strat de sare intr-un castron si se lasa sa se patrunda peste noapte sau cel putin 6 ore.
Se scurg, se zvanta si se aseaza intr-o cratita mare, nu prea adanca.
Separat, se amesteca la foc potrivit zaharul, otetul si piperul pana ce zaharul devine maroniu.
Se adauga ceapa, rosiile, usturoiul si foaia de dafin, si cand sosul incepe sa fiarba, se toarna fierbinte peste fileurile de cod. Se pun din nou pe foc si se lasa sa fiarba cel putin doua minute, avand grija ca pestele sa nu se prinda de fundul cratitei.
Se ia vasul de pe foc, se rastoarna pestele si sosul pe un platou, se indeparteaza dafinul si se lasa sa se raceasca.
Inainte de a servi pestele, se toarna peste el zeama de lamaie si se garniseste cu feliile si coaja rasa de lamaie, patrunjelul verde si usturoiul tocat.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii