autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Cod portughez

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 fileuri de cod, , 1 lingurita sare, , 1 lingurita zahar, , 2 lingurite otet de vin, , 1 varf de cutit piper negru, , 1 ceapa tocata marunt, , 250 g rosii oparite, , curatate de coaja si taiate marunt, , 1 catel de usturoi presat, , 1 foaie de dafin, , 1 lingura zeama de lamaie., Pentru garnisit: felii de lamaie, , 1 lingura patrunjel verde taiat mai mare, , 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie, , 1 catel mic de usturoi tocat marunt.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Se pun fileurile de peste alternand cu cate un strat de sare intr-un castron si se lasa sa se patrunda peste noapte sau cel putin 6 ore.
Se scurg, se zvanta si se aseaza intr-o cratita mare, nu prea adanca.
Separat, se amesteca la foc potrivit zaharul, otetul si piperul pana ce zaharul devine maroniu.
Se adauga ceapa, rosiile, usturoiul si foaia de dafin, si cand sosul incepe sa fiarba, se toarna fierbinte peste fileurile de cod. Se pun din nou pe foc si se lasa sa fiarba cel putin doua minute, avand grija ca pestele sa nu se prinda de fundul cratitei.
Se ia vasul de pe foc, se rastoarna pestele si sosul pe un platou, se indeparteaza dafinul si se lasa sa se raceasca.
Inainte de a servi pestele, se toarna peste el zeama de lamaie si se garniseste cu feliile si coaja rasa de lamaie, patrunjelul verde si usturoiul tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cod portughez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Cod cu smantana la cuptor(Bacalhau com natas-traditional portughez)

Cod cu smantana la cuptor(Bacalhau com natas-traditional portughez)

1)Am optat pt.cod uscat;l-am lasat de dimineata in apa pana seara si am schimbat apa,gusti si tot

14 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Seppie cu mazare

Seppie cu mazare

Ceapa se taie ft fina ,se soteaza cu usturoiul si 2 linguri de ulei de masline,se adauga seppiile,se

1 vot    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 fileuri de cod
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 lingurite otet de vin
  • 1 varf de cutit piper negru
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 250 g rosii oparite
  • curatate de coaja si taiate marunt
  • 1 catel de usturoi presat
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingura zeama de lamaie.
  • Pentru garnisit: felii de lamaie
  • 1 lingura patrunjel verde taiat mai mare
  • 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 catel mic de usturoi tocat marunt.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Somon la cuptor cu sos de sampanie si portocala