Cod prajit cu patrunjel

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 fileuri de cod,
  • 1 legatura de patrunjel verde,
  • 2 linguri faina,
  • amestecata cu sare si piper,
  • 100 g unt,
  • 1 lingura zeama de lamaie,
  • ulei pentru prajit patrunjelul.

Mod de preparare

Se spala bine fileurile de peste si se zvanta intr-un servet de bucatarie. Se aleg frunzele de patrunjel, se spala si se zvanta. Se pune faina pe o hartie de calc, se dau fileurile de peste prin faina si se scutura intre palme (ca sa cada excedentul de faina).

Se incing 50 g de unt intr-o tigaie mare si cand se formeaza spuma, se pun fileurile in tigaie si se prajesc 3-4 minute pe fiecare parte, pana ce se rumenesc frumos. Se scot pe un platou si se tin la cald.

Se sterge tigaia in care s-a prajit pestele, se pune in ea untul ramas, se lasa sa se incinga, pana devine maroniu, si se toarna peste fileurile de cod. Se stropesc fileurile imediat si cu zeama de lamaie, se garnisesc cu patrunjel verde (crud sau prajit 30 de secunde in uleiul incins la 185gr.) si se servesc fierbinti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise