Se spala bine fileurile de peste si se zvanta intr-un servet de bucatarie. Se aleg frunzele de patrunjel, se spala si se zvanta. Se pune faina pe o hartie de calc, se dau fileurile de peste prin faina si se scutura intre palme (ca sa cada excedentul de faina).
Se incing 50 g de unt intr-o tigaie mare si cand se formeaza spuma, se pun fileurile in tigaie si se prajesc 3-4 minute pe fiecare parte, pana ce se rumenesc frumos. Se scot pe un platou si se tin la cald.
Se sterge tigaia in care s-a prajit pestele, se pune in ea untul ramas, se lasa sa se incinga, pana devine maroniu, si se toarna peste fileurile de cod. Se stropesc fileurile imediat si cu zeama de lamaie, se garnisesc cu patrunjel verde (crud sau prajit 30 de secunde in uleiul incins la 185gr.) si se servesc fierbinti.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii