autor:

» » Mancaruri cu peste

Cod prajit cu patrunjel

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 fileuri de cod, , 1 legatura de patrunjel verde, , 2 linguri faina, , amestecata cu sare si piper, , 100 g unt, , 1 lingura zeama de lamaie, , ulei pentru prajit patrunjelul.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

7 voturi

Mod de preparare

Se spala bine fileurile de peste si se zvanta intr-un servet de bucatarie. Se aleg frunzele de patrunjel, se spala si se zvanta. Se pune faina pe o hartie de calc, se dau fileurile de peste prin faina si se scutura intre palme (ca sa cada excedentul de faina).
Se incing 50 g de unt intr-o tigaie mare si cand se formeaza spuma, se pun fileurile in tigaie si se prajesc 3-4 minute pe fiecare parte, pana ce se rumenesc frumos. Se scot pe un platou si se tin la cald.
Se sterge tigaia in care s-a prajit pestele, se pune in ea untul ramas, se lasa sa se incinga, pana devine maroniu, si se toarna peste fileurile de cod. Se stropesc fileurile imediat si cu zeama de lamaie, se garnisesc cu patrunjel verde (crud sau prajit 30 de secunde in uleiul incins la 185gr.) si se servesc fierbinti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cod prajit cu patrunjel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

7 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 fileuri de cod
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 2 linguri faina
  • amestecata cu sare si piper
  • 100 g unt
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • ulei pentru prajit patrunjelul.

Raporteaza reteta

Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Pastrav la cuptor en papillote