autor:

valentina ionita

» » Dulciuri diverse

COJI DE PORTOCALE CONFIATE

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Ingrediente
700 g coji portocale, zeama de la o lamaie mare, 750 g zahar, Daca nu

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Cojile se pot taia fideluta sau cubulete.

1. Cojile de portocale se tin in apa rece cel putin o ora pentru a se elimina amareala pe care o contin.
2. Se fierb in apa clocotita pana se inmoaie,dupa care se lasa la zvantat.
3. Siropul se prepara din 375 g zahar si se toarna fierbinte peste cojile de portocale zvantate si se lasa pana a doua zi acoperite.
4. Siropul se scurge si se pune din nou la foc,adaugandu-se restul de 375 g zahar si zeama de lamaie .Dupa ce se topeste se adauga cojile.
5. Se dau in cateva clocote si se rastoarna in alt vas.
6. Dupa 3-4 zile se repata operatia.
7. In ultima zi o sa vedeti ca siropul se leaga ca o dulceata.
8. Se lasa la racit si se ambaleaza in borcane.
Daca ti-a placut reteta noastra "COJI DE PORTOCALE CONFIATE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crema de vanilie

Crema de vanilie

Se amesteca galbenusurile cu zaharul, apoi se pun treptat laptele si faina. Se fierbe la foc mic

2 voturi    1 comentariu
20 min
Dulciuri diverse
Frisca cu fructe

Frisca cu fructe

Spalam si curatam fructele. Cu blenderul, mixam fiecare sortiment de fruct separat in cate un bol.

4 voturi    9 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • 700 g coji portocale
  • zeama de la o lamaie mare
  • 750 g zahar
  • Daca nu

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura rasturnata cu prune