autor:

husni

» » Dulciuri diverse

Coji de portocale(gem),pentru prajituri,budinci...

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 februarie 2010

Ingrediente
Pun cantitatile pentru 1 kg de coji de portocale macinate., , -1 kg de coji de portocale macinate, -1 kg zahar, -750 ml apa, -cca 75-80 ml suc de portocala

Dificultate: Redusa Timp: 4h

8 voturi

Mod de preparare

Dintr-un kg de portocale,rezulta cam 200-250 g coji.
Se aleg portocale cu coaja mai subtire.
Cojile de portocale se pun in apa rece(de la robinet);se lasa 2 zile.In fiecare zi se schimba apa,o data.
A 3-a zi,dupa ce se storc(in miini) bine,se dau prin masina de carne manuala sau electrica.Din cojile macinate se face gemul asa:apa si zaharul,se pun pe foc,intr-o cratita,mare;cind zaharul e topit,se adauga sucul de portocala;cind compozitia fierbe,se pun cojile macinate.
Se lasa pe foc(dar nu direct pe flacara) cca 2 ore.
Dupa 2 ore,se gusta;cojile de portocale trebuie sa fie moi;acest fel de gem nu se poate incerca,ca alte gemuri;nu are zeama.
Cind e gata,se pune,fierbinte,in borcane.Borcanele se inchid ermetic,apoi se invelesc intr-o patura;se lasa invelite cca 48 ore,sa se raceasca complet.Apoi se dau la rece si se foloseste la nevoie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Coji de portocale(gem),pentru prajituri,budinci..." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
cremsnit cu stafide

cremsnit cu stafide

aluatul pt foi ouale, uleiul,smintina,se amesteca se pune atita faina cit sa rezulte un aluat

12 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Desert rapid

Desert rapid

Intr-o cratita,se pune praful de budinca,zaharul si laptele;se mesteca,fara foc,pina ce budinca(praful)

12 voturi    8 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • diana

    diana (Chef de cuisine):

    am facut si eu aceasta reteta,rezultatul e delicioas! Cami multumesc inca odata !

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • diana

    diana (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

    te pupici Cami, chiar nu ma gandisem la congelator.

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

    Diana,eu pun in congelator cojile de portocala;cind mi se pare ca sint suficiente,le fac. Sint f. bune cu budinci;eu pun si-n orez cu lapte;sint f.,f. bune.Pun (in orezul cu lapte),cam 3 lingurite cu virf,pt.1 l de lapte(sau dupa gust).

  • diana

    diana (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

    desi as putea aduna multe coji de portocala nu am facut niciodata, sa stii Cami ca mi-ai dat curaj si am sa o fac...te pup.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

      O idee buna, o solutie salvatoare la nevoie.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 27 februarie 2010

      Foarte buna reteta si aromata.Nimic bun nu vine fara efort.*****

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 26 februarie 2010

      E nevoie de munca,RamonaA si Mari,dar merita;vara nu sint portocale. Mihaela Cecilia,eu,aici,nu fac asa ceva,din lamii;lamii am tot timpul anului.Doar ca vara sint putin mai scumpe.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 26 februarie 2010

      Pacat ca nu pot sa trimit si putin parfum de lamai...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      Camy, foarte multa munca si rabdare iti trebuie sa faci gemul asta! Multumim de reteta!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      Si eu prepar asa ceva! Tot la fel prepar si din lamai!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      meriti toate stelutele!munca de chinez batran.............

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

4h

8 voturi

Ingrediente

  • Pun cantitatile pentru 1 kg de coji de portocale macinate.
  • -1 kg de coji de portocale macinate
  • -1 kg zahar
  • -750 ml apa
  • -cca 75-80 ml suc de portocala

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

diana (Chef de cuisine)

te pupici Cami, chiar nu ma gandisem la congelator.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi polonezi