autor:

husni

» » Dulciuri diverse

Coji de portocale(gem),pentru prajituri,budinci...

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 februarie 2010

Ingrediente
Pun cantitatile pentru 1 kg de coji de portocale macinate., , -1 kg de coji de portocale macinate, -1 kg zahar, -750 ml apa, -cca 75-80 ml suc de portocala

Dificultate: Redusa Timp: 4h

8 voturi

Mod de preparare

Dintr-un kg de portocale,rezulta cam 200-250 g coji.
Se aleg portocale cu coaja mai subtire.
Cojile de portocale se pun in apa rece(de la robinet);se lasa 2 zile.In fiecare zi se schimba apa,o data.
A 3-a zi,dupa ce se storc(in miini) bine,se dau prin masina de carne manuala sau electrica.Din cojile macinate se face gemul asa:apa si zaharul,se pun pe foc,intr-o cratita,mare;cind zaharul e topit,se adauga sucul de portocala;cind compozitia fierbe,se pun cojile macinate.
Se lasa pe foc(dar nu direct pe flacara) cca 2 ore.
Dupa 2 ore,se gusta;cojile de portocale trebuie sa fie moi;acest fel de gem nu se poate incerca,ca alte gemuri;nu are zeama.
Cind e gata,se pune,fierbinte,in borcane.Borcanele se inchid ermetic,apoi se invelesc intr-o patura;se lasa invelite cca 48 ore,sa se raceasca complet.Apoi se dau la rece si se foloseste la nevoie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Coji de portocale(gem),pentru prajituri,budinci..." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Rulada de nuci cu frisca

Rulada de nuci cu frisca

In vasul mixerului se pun galbenusele cu 1/2 pahar de zahar si se bat pina devine o spuma galbena

13 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chiftelute de mere

Chiftelute de mere

Se răzălesc merele şi se lasă de-o parte să se scurgă de zeamă. Pe urmă se face un aluat

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • diana

    diana (Chef de cuisine):

    am facut si eu aceasta reteta,rezultatul e delicioas! Cami multumesc inca odata !

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • diana

    diana (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

    te pupici Cami, chiar nu ma gandisem la congelator.

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

    Diana,eu pun in congelator cojile de portocala;cind mi se pare ca sint suficiente,le fac. Sint f. bune cu budinci;eu pun si-n orez cu lapte;sint f.,f. bune.Pun (in orezul cu lapte),cam 3 lingurite cu virf,pt.1 l de lapte(sau dupa gust).

  • diana

    diana (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

    desi as putea aduna multe coji de portocala nu am facut niciodata, sa stii Cami ca mi-ai dat curaj si am sa o fac...te pup.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

      O idee buna, o solutie salvatoare la nevoie.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 27 februarie 2010

      Foarte buna reteta si aromata.Nimic bun nu vine fara efort.*****

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 26 februarie 2010

      E nevoie de munca,RamonaA si Mari,dar merita;vara nu sint portocale. Mihaela Cecilia,eu,aici,nu fac asa ceva,din lamii;lamii am tot timpul anului.Doar ca vara sint putin mai scumpe.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 26 februarie 2010

      Pacat ca nu pot sa trimit si putin parfum de lamai...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      Camy, foarte multa munca si rabdare iti trebuie sa faci gemul asta! Multumim de reteta!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      Si eu prepar asa ceva! Tot la fel prepar si din lamai!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      meriti toate stelutele!munca de chinez batran.............

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

4h

8 voturi

Ingrediente

  • Pun cantitatile pentru 1 kg de coji de portocale macinate.
  • -1 kg de coji de portocale macinate
  • -1 kg zahar
  • -750 ml apa
  • -cca 75-80 ml suc de portocala

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

diana (Chef de cuisine)

te pupici Cami, chiar nu ma gandisem la congelator.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Ciocolata de casa in 3 straturi