autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Dulciuri diverse

Coji de portocale zaharate(confiate)

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 decembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 decembrie 2011

Ingrediente
•500 g de coji de portocale, •1 kg de zahăr, •1 l de apă

Dificultate: Medie Timp: 3h

3 voturi

Mod de preparare

Se spală bine portocalele, se curăţă de coajă, tăindu-le sferturi, se scoate partea albă a cojii pentru că este amară.
Se aşază într-un vas cu apă, pe foc, unde se lasă la fiert până se pătrund uşor cu furculiţă. Se scot, se limpezesc în mai multe ape reci, se strecoară apăsând să se scurgă bine de apă.
Se pune 1 l de apă cu 1 kg de zahăr pe foc până se leagă un sirop subţire. Se introduc cojile şi se pune vasul la un foc mic, lăsându-le la fiert 15 minute. A doua zi se scot cojile şi se pune la fiert siropul.Când este mai legat, se pun cojile şi se fierb 30 de minute, la foc mic.
Se repetă operaţia încă 2 zile, legând întâi siropul şi apoi punând cojile.Numai aşa se pătrund bine de sirop! Se scot cojile pe o strecuratoare, se lasă să se scurgă bine de sirop, apoi se aşază pe o planşetă la uscat. În timpul uscării se trec prin zahăr tos.
La fel se prepară din lămâi.

• Când sunt gata, se pot tăia fâşii pe lung, de 2 cm de late. Se strânge fiecare fâşie sul şi se înţeapă transversal cu o scobitoare ca să nu se desfacă. Se lasă aşa 3 ore până ce se presează, apoi se scot scobitorile.Se obţin nişte "melci" cu care puteţi orna torturile.
• Se usucă pe o sită la soare sau în cuptorul încălzit la 30-35 de grade.Când sunt aproape uscate se trec prin zahăr tos, apoi se pun iar la uscat.
• Se păstrează în cutii, cu hârtie albă între straturi, la un loc rece şi uscat.
• Eu le-am pus în borcan cu sirop cu tot pentru că le-am făcut iarna şi nu doream sa le usuc. Au fost bune şi aşa, mai ales la Diplomat, la îngheţate,budinci, creme.
P.S.
Nu le-am mai făcut recent, aşa că nu am fotografii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Coji de portocale zaharate(confiate)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cozonac cu fulgi de migdale

Cozonac cu fulgi de migdale

Aluatul l-am pregatit in felul urmator: -am pus toate ingredientele pentru aluat in masina de facut

2 voturi    2 comentarii
4h 20 min
Dulciuri diverse
Prăjitură cu bostan(dovleac)

Prăjitură cu bostan(dovleac)

Zahărul se bate cu ouăle întregi, se adaugă treptat uleiul şi se amestecă bine. Se adaugă

7 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

3 voturi

Ingrediente

  • •500 g de coji de portocale
  • •1 kg de zahăr
  • •1 l de apă

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

81 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Gris cu lapte si dulceata de cirese amare