autor:

Cely Snijec

» » Aluaturi si Foietaje

Colaci de casa si japoneze

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 ianuarie 2013

Ingrediente
650 g faina, 400 ml lapte, un ou, 50 ml ulei, o lingurita si jumatate sare, o lingurita de zahar, 20 g drojdie proaspata, 50 ml apa, ou, susa,mac

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Asezam ingredientele in masina de paine in urmatoarea ordine:
sare,ou,lapte,ulei faina,apoi drojdia cu apa si zaharul dizolvate separat.
Se alaege programul de framantare si dospire, dupa care se scoate aluatul pe o planseta, se framanta cateva minute,se modeleaza colaci, chifle, japoneze, dupa placere si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul. Ungem cu oul batut, presaram cu mac sau susan si dam la cuptorul incins pana se rumenesc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Colaci de casa si japoneze" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Zabic

Zabic

Se amesteca malaiul cu apa si sare. Se framanta bine, ca un aluat. Din compozitia obtinuta se

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Chec

Chec

Se bat albusurile spuma, cu un praf de sare si se amesteca cu 1/3 zahar. Separat se freaca galbenusurile

2 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 650 g faina
  • 400 ml lapte
  • un ou
  • 50 ml ulei
  • o lingurita si jumatate sare
  • o lingurita de zahar
  • 20 g drojdie proaspata
  • 50 ml apa
  • ou
  • susa,mac

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

69 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

28 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Turte muntenesti