autor:

Cely Snijec

» » Aluaturi si Foietaje

Colaci de casa si japoneze

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 ianuarie 2013

Ingrediente
650 g faina, 400 ml lapte, un ou, 50 ml ulei, o lingurita si jumatate sare, o lingurita de zahar, 20 g drojdie proaspata, 50 ml apa, ou, susa,mac

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Asezam ingredientele in masina de paine in urmatoarea ordine:
sare,ou,lapte,ulei faina,apoi drojdia cu apa si zaharul dizolvate separat.
Se alaege programul de framantare si dospire, dupa care se scoate aluatul pe o planseta, se framanta cateva minute,se modeleaza colaci, chifle, japoneze, dupa placere si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul. Ungem cu oul batut, presaram cu mac sau susan si dam la cuptorul incins pana se rumenesc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Colaci de casa si japoneze" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Mini tarte cu cremã de urdã si scortisoarã

Mini tarte cu cremã de urdã si scortisoarã

1)Se lasã aluatul la decongelat. Se intinde, se decupeazã rondele de mãrimea formelor...am folosit

6 voturi    10 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
taitei de casa

taitei de casa

faina se framinta cu oul ,sare,2 linguri de apa se face o coca tare se face o foaie subtire,sa

9 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 650 g faina
  • 400 ml lapte
  • un ou
  • 50 ml ulei
  • o lingurita si jumatate sare
  • o lingurita de zahar
  • 20 g drojdie proaspata
  • 50 ml apa
  • ou
  • susa,mac

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Mucenici ca la mama acasa