autor:

Cely Snijec

» » Aluaturi si Foietaje

Colaci de casa si japoneze

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 ianuarie 2013

Ingrediente
650 g faina, 400 ml lapte, un ou, 50 ml ulei, o lingurita si jumatate sare, o lingurita de zahar, 20 g drojdie proaspata, 50 ml apa, ou, susa,mac

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Asezam ingredientele in masina de paine in urmatoarea ordine:
sare,ou,lapte,ulei faina,apoi drojdia cu apa si zaharul dizolvate separat.
Se alaege programul de framantare si dospire, dupa care se scoate aluatul pe o planseta, se framanta cateva minute,se modeleaza colaci, chifle, japoneze, dupa placere si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul. Ungem cu oul batut, presaram cu mac sau susan si dam la cuptorul incins pana se rumenesc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Colaci de casa si japoneze" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
paine pufoasa pufoasa

paine pufoasa pufoasa

intr.un lighean se amesteca toate ingredientele uscate. drojdia se dizolva in putin lapte caldutz. se

40 voturi    16 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Aluat cu branza de vaci

Aluat cu branza de vaci

Este un aluat foarte bun pentru placinta sau rulouri cu brinza, fructe sau carne, pentru saleuri,

8 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 650 g faina
  • 400 ml lapte
  • un ou
  • 50 ml ulei
  • o lingurita si jumatate sare
  • o lingurita de zahar
  • 20 g drojdie proaspata
  • 50 ml apa
  • ou
  • susa,mac

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

66 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine speciala de Craciun