autor:

Tatar Nicu

» » Dulciuri diverse

Colarezi cu lapte

Autor: Tatar Nicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Tatar Nicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 octombrie 2009

Ingrediente
Lapte cam 1L, esenta de rom, zahar cam 100 gr., coaja de lamaie, portocala, esenta de vanilie, faina o cana de 450 gr., Daca vrei pui si stafide.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

34 voturi

Mod de preparare

Se pune la fiert laptele, zahar, esente, stafide (daca ai pus). Din faina se face o "ciulama" subtire iar cand laptele fierbe, se pune cu furculita in lapte. Se fierbe pana cand se obtine o consistenta medie (cam ca la orez cu lapte).
Daca ti-a placut reteta noastra "Colarezi cu lapte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Colarezi cu lapte

Colarezi cu lapte

Din faina,sare si apa facem colarezii(picuram apa in faina si incepem sa frecam intre palme bine

19 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Budinci

  • 2 comentarii

  • aangelica , 20 octombrie 2013

    Foarte bun

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2009

    TENTANT

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

34 voturi

Ingrediente

  • Lapte cam 1L
  • esenta de rom
  • zahar cam 100 gr.
  • coaja de lamaie
  • portocala
  • esenta de vanilie
  • faina o cana de 450 gr.
  • Daca vrei pui si stafide.

Raporteaza reteta

aangelica

Foarte bun

Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Briose cu cacao si crema de prune uscate