autor:

Andreea Constantina Manciu

» » Dulciuri diverse

COLIVA

Autor: Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 aprilie 2009

Ingrediente
- o cana de 250 grame de arpacas, - 3 cani de 250 de grame de apa, - 250 grame de zahar tos, - 250 grame de nuca macinata, - coaja rasa de la o lamaie, - 2 esente de rom, - 2 esente de vanilie, - 6 biscuiti razuiti Petit Beurre, - zahar pudra( aproximativ 4 linguri), - un varf de sare, - bombonele.

Dificultate: Medie Timp: 4h

8 voturi

Mod de preparare

1.Curatam arpacasul si il spalam in 9 ape.
2.In a zecea apa punem un varf de sare, arpacasul si dam in clocot, apoi mai fierbem 5 minute, o acoperim cu mai multe paturi si o lasam acoperita timp de 3-4 ore.
3.Dupa aceea o punem la fiert iar.Ne dam seama ca bobul e fiert cand e moale.In tot acest timp se amesteca in continuu pentru a nu se lipi.Daca mai e nevoie de apa, veti pune apa fiarta in prealabil.
4.Cand e bine fiert arpacasul adaugam 250 de grame de zahar si o mai fierbem aproximativ o ora, la fel amestecand in continuu.Apoi acoperim oala cu un tifon ud si 2 paturi si o lasam asa peste noapte.
5.A doua zi dimineata adaugam nuca, esentele, coaja rasa de la o lamaie si amestecam.
6.O asezam in tava si pe deasupra punem intai biscuitii razuiti, apoi zaharul pudra si o ornam cu bombonele.
Daca ti-a placut reteta noastra "COLIVA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Coliva

Coliva

Arpacasul se spala in 9 ape, apoi se da la fiert cu cele 3 cani de apa si cu sarea. Se fierbe amestecand

17 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene
COLIVĂ PREPARATĂ LA  PHILIPS MULTICOOKER

COLIVĂ PREPARATĂ LA PHILIPS MULTICOOKER

Grâul se alege, se curăţă de impurităţi, se spală în 9 ape călduţe numite cele 9 cete îngereşti,

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

    Eu o pregatesc altfel ,mai simplu si e foarte buna,dar probabil e la fel de buna si reteta ta .

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 04 mai 2009

    Eu am invatat sa o pregatesc de la mama mea si niciodata nu am dat gres,nici eu si nici ea.

  • Fara foto

    ramona cerasela (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2009

    Consider usor exagerata fierberea intrerupta si racirea peste noapte, iar zaharul se stie ca trebuie pus foarte aproape de luarea de pe foc, pentru ca are tendinta de a se lipi. In vederea racirii este suficient sa se amestece din cind in cind compozitia si nu va mai prinde pojghita. Am pierdut suficiente nopti cu pregatirea pomenilor, si stiu ca prea multe tipicarii nu aduc nimic in plus la reusita preparatului. In sfirsit, pentru cine vrea sa incerce, grija mare la vasul in care se fierbe, un ceaun este inegalabil.

Dificultate

Medie

Timp

4h

8 voturi

Ingrediente

  • - o cana de 250 grame de arpacas
  • - 3 cani de 250 de grame de apa
  • - 250 grame de zahar tos
  • - 250 grame de nuca macinata
  • - coaja rasa de la o lamaie
  • - 2 esente de rom
  • - 2 esente de vanilie
  • - 6 biscuiti razuiti Petit Beurre
  • - zahar pudra( aproximativ 4 linguri)
  • - un varf de sare
  • - bombonele.

Raporteaza reteta

Retete
de Andreea Constantina Manciu
PUI CU VIN

PUI CU VIN

1.Se taie sunculita sau kaiserul feliute(daca este afumat se va opari 2-3 minute) si se caleste 2.Peste

25 voturi    23 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
SARMALE

SARMALE

1.Adaugam peste carne condimentele pentru sarmale,ouale, orezul, delikatul si amestecam. 2.Luam

16 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Spaghete cu carne tocata

Spaghete cu carne tocata

Se fierb spaghetele, cand sunt aproape fierte se adauga carnea tocata, se mai fierb vreo 15 minute,

8 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

constanta proca (Chef de cuisine)

Eu o pregatesc altfel ,mai simplu si e foarte buna,dar probabil e la fel de buna si reteta ta .

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta Rulou cu mere
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania