Cum se face coliva

Cum se face coliva

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie
Cum se face coliva

Ingrediente

  • - o cana de 250 grame de arpacas
  • - 3 cani de 250 de grame de apa
  • - 250 grame de zahar tos
  • - 250 grame de nuca macinata
  • - coaja rasa de la o lamaie
  • - 2 esente de rom
  • - 2 esente de vanilie
  • - 6 biscuiti razuiti Petit Beurre
  • - zahar pudra( aproximativ 4 linguri)
  • - un varf de sare
  • - bombonele.

Mod de preparare

Cum se face coliva

1.Curatam arpacasul si il spalam in 9 ape.

2.In a zecea apa punem un varf de sare, arpacasul si dam in clocot, apoi mai fierbem 5 minute, o acoperim cu mai multe paturi si o lasam acoperita timp de 3-4 ore.

3.Dupa aceea o punem la fiert iar.Ne dam seama ca bobul e fiert cand e moale.In tot acest timp se amesteca in continuu pentru a nu se lipi.Daca mai e nevoie de apa, veti pune apa fiarta in prealabil.

4.Cand e bine fiert arpacasul adaugam 250 de grame de zahar si o mai fierbem aproximativ o ora, la fel amestecand in continuu.Apoi acoperim oala cu un tifon ud si 2 paturi si o lasam asa peste noapte.

5.A doua zi dimineata adaugam nuca, esentele, coaja rasa de la o lamaie si amestecam.

6.O asezam in tava si pe deasupra punem intai biscuitii razuiti, apoi zaharul pudra si o ornam cu bombonele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise