Cum se face coliva

Cum se face coliva

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie
Cum se face coliva

Ingrediente

  • - o cana de 250 grame de arpacas
  • - 3 cani de 250 de grame de apa
  • - 250 grame de zahar tos
  • - 250 grame de nuca macinata
  • - coaja rasa de la o lamaie
  • - 2 esente de rom
  • - 2 esente de vanilie
  • - 6 biscuiti razuiti Petit Beurre
  • - zahar pudra( aproximativ 4 linguri)
  • - un varf de sare
  • - bombonele.

Mod de preparare

Cum se face coliva

1.Curatam arpacasul si il spalam in 9 ape.

2.In a zecea apa punem un varf de sare, arpacasul si dam in clocot, apoi mai fierbem 5 minute, o acoperim cu mai multe paturi si o lasam acoperita timp de 3-4 ore.

3.Dupa aceea o punem la fiert iar.Ne dam seama ca bobul e fiert cand e moale.In tot acest timp se amesteca in continuu pentru a nu se lipi.Daca mai e nevoie de apa, veti pune apa fiarta in prealabil.

4.Cand e bine fiert arpacasul adaugam 250 de grame de zahar si o mai fierbem aproximativ o ora, la fel amestecand in continuu.Apoi acoperim oala cu un tifon ud si 2 paturi si o lasam asa peste noapte.

5.A doua zi dimineata adaugam nuca, esentele, coaja rasa de la o lamaie si amestecam.

6.O asezam in tava si pe deasupra punem intai biscuitii razuiti, apoi zaharul pudra si o ornam cu bombonele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise